Dodik MiloradСАРАЈЕВО – Република Српска (РС) неће дозволити да се БиХ прикључи санкцијама ЕУ и САД према Русији, изјавио је председник РС Милорад Додик.

„Немам намеру да се бавим темом Крима, јер ме не дотиче. Али, исто тако нисам спреман да подржим сагласност да се БиХ придружује увођењу санкција Русији. Ја сам за то да БиХ има став сличан ономе који има и Србија, а то је да не желимо да прекинемо односе са Русима, а желимо да тежимо ка ЕУ“, казао је Додик.

Он сматра да ЕУ неће одустати, да ће тражити да се на питању Украјине манифестује подаништво и да ће то бити још један раскол у БиХ.

Говорећи о кретању БиХ ка чланству у НАТО, председник РС је казао да ће у том ентитету ићи на референдум по том питању.

„БиХ има избор да се окупи око идеје да сама одлучује о себи или да се разиђе, колико год то било фрустрирајуће за неког Бошњака који каже да не да БиХ. Па ни ми нисмо дали Југославију, па смо је изгубили“, рекао је Додик у интервјуу агенцији Анадолија, који преносе бањалучке Независне новине.

Он је изразио задовољство најављеном политиком председника Српске напредне странке у Србији Александра Вучића, која ће се заснивати на сарадњи са властима РС и, наравно, БиХ, али и другим земљама окружења.

„Његова политика ће се заснивати управо на томе, на миру и стабилности у региону, сарадњи, немешању у унутрашње проблеме…“, рекао је Додик, додавши да ће са Вучићем наставити сарадњу у најбољем интересу Србије и РС, али не на штету БиХ.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Додик не дозвољава санкције Русији

* Обавезна поља