Dodik MiloradБАЊАЛУКА – У Босни и Херцеговини (БиХ) ради се о много већим политичким играма, него што већина грађана може да сагледа, рекао је РС Милорад Додик.

Он додаје да исти они који су правили демонстрације због матичног броја, које су такође биле политички мотивисане, сада протестују у Сарајеву и да има проверене податке да новац за финансирање протеста у ФБиХ долази из Фонда Наташе Кандић, преко њене канцеларије у Београду.

„Онда у Сарајеву кажу да протесте подржава Београд, али нико не спомиње да иза тога стоји Наташа Кандић“, наглашава Додик.

„Важно је да РС остане мирна и сачува стабилност. Ми знамо да има проблема, да је економија у лошем стању, не продукује нова радна места, али криза је свугде и за видно побољшање потребно је више година“, казао је председник РС у емисији Интервју РТРС.

Он је додао да је захтев за расписивањем ванредних избора на територији целе БиХ неприхватљив, што је предложено у ФБиХ после протеста.

За Савез независних социјалдемократа (СНСД), на чијем је челу, прихватљив је, међутим, предлог опозиционих странака у РС да се одрже превремени избори на свим нивоима власти у том ентитету, с тим да резултати важе до октобра када се одржавају општи избори у БиХ.

„Странцима је у интересу да се у јавности прикаже да су нереди раширени на целој територији БиХ, без обзира што се у Бањалуци окупило свега 20 људи на улици. Ако странци траже ванредне изборе у БиХ, мора бити и ванредна ситуација на целој територији, а то у овом случају није тако“, образложио је Додик.

Он истиче да су странци незадовољни досадашњим развојем ситуације у БиХ, али да је РС стабилна, у њој је политичка ситуација редовна и нема ексцеса, што значи да је „РС показала своје демократско и цивилизовано лице које многи не желе да виде“.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Додик – Немире у Босни финансира фонд Наташе Кандић

* Обавезна поља