nato 3Немачки истраживачки центар анализирао је ставове корисника друштвених мрежа о НАТО-у и дошао је до податка да је број Немаца који негативно оцењују активности Алијансе у последњеих неколико месеци порастао за 10 одсто.

Аналитичари су истраживали шта корисници друштвених мрежа мисле о активностима НАТО-а уопште, а посебно о почетку војне обуке падобранских јединица Алијансе.

Упоређујући податке до којих су дошли са подацима истраживања раније ове године, дошли су до закључка да се 58 одсто људи у Немачкој противи војном решавању потенцијалног сукоба.

Истраживање је показало да је акције НАТО-а, укључујући и оне чији је циљ повећање напетости у односима са Русијом, критиковало 68 одсто Немаца, док је 32 одсто подржало активности Алијансе.

Немачки истраживачки центар је анализирао више од 74 хиљаде порука корисника друштвених мрежа у 200 земаља, у вези са активностима НАТО-а, укључујући и више од четири хиљаде постова у Немачкој.

„НАТО не би имао због чега да се супроставља Русији у Европи. Сједињене Државе то знају такође. Европу ће гурнути у рат, док ће „Ујка Сем“ све то гледати са уживањем на Си-Ен-Ен-у“, написао је један од корисника Фејсбука.

„[…] Американци нас користе као топовско месо против Русије. Шта НАТО тражи у грађанском рату у Украјини. Шта жели тамо?“, написао је други.

Дакле, студија је показала да све више Немаца има негативан став према НАТО-у у односу на пре неколико месеци.


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Друштвене мреже и НАТО

* Обавезна поља