dragan-djilas-bojan-pajtic-1НОВИ САД — Војвођански одбор Демократске странке саопштио је да је Извршни одбор ДС-а поништио одлуку којом су проглашене кандидатуре за председника странке.

Како се наводи у саопштењу војвођанског одбора ДС-а, Извршни одбор странке уважио је жалбу кандидата за председника демократа Бојана Пајтића и поништио одлуку Организационог одбора за изборну скупштину којом су проглашене кандидатуре за председника ДС-а.

Други кандидат за председника ДС је садашњи председник странке Драган Ђилас, а изборна скупштина је заказана за 31. мај.

У саопштењу се наводи да су поништене одлуке општинских и градских повереништава ДС-а.

Извршни одбор је наложио Организационом одбору да провери и тачно утврди које су подршке дате кандидатима важеће и у складу са актима ДС-а, као и да након провере донесе одлуку, обавести кандидате, делегате и јавност о коначном броју подршки коју су кандидати добили од општинских одбора.

Божидар Ђелић подржао Бојана Пајтића

Чланови Демократске странке (ДС) Божидар Ђелић и Слободан Милосављевић подржали су кандидатуру Бојана Пајтића за председника ДС, саопштио је данас изборни штаб Бојана Пајтића.

Ђелићу и Милосављевићу су се придружили и колеге из Владе Србије док је премијер био Зоран Ђинђић – Бранислав Лечић и Драган Домазет.

Пајтић је захвалио на подршци и најавио да ће сви квалитетни људи који имају велико искуство и добре резултате бити део његовог тима за реформу странке и Србије, наводи се у саопштењу.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на ДС – Поништене кандидатуре

* Обавезна поља