dveri 1БЕОГРАД – Пред крцатом салом и препуним холом испред сале Театра 78 у Београду одржана је свечана академија поводом 15 година Двери. На академији су говорили оснивачи Двери Бранимир Нешић и Бошко Обрадовић, као и председнички кандидат Двери на ђурђевданским изборима 2012 – Владан Глишић. Посебни гости били су: мајстор фруле Милинко Ивановић Црни, култни драмски уметник Петар Божовић, познати музички уметници Марко Булат и Небојша Мастиловић.

„Повељу слободе” коју традиционално додељује удружење грађана Српски сабор Двери ове године добио је Сретењски манастир из Москве и јеромонах Игнатије Шестаков, сабрат Сретењског манастира, за досадашњу помоћ српском народу и СПЦ на Косову и Метохији и православно мисионарење на Интернету. Добитник „Повеље слободе” из редова српског народа је академик проф. др Коста Чавошки. Уз образложење да се ово признање додељује за „слободољубивост, моралну храброст и интелектуално поштење”, Повељу је доделио Данило Тврдишић, члан Старешинства Двери.

Специјалан гост био Алексеј Валерјевич Риљев, члан Бироа Президијума Политичког савета Сверуске политичке партије „Родина”, чији је оснивач садашњи потпредседник Владе Русије и човек од великог поверења Владимира Путина – Димитрије Рогозин. У име Старешинства Двери о српско-руским односима говорили су Срђан Ного и Зоран Радојичић, чланови Старешинства Двери.

На академији су емитовани и филмови о 15 година Двери, нови спотови о радију „Снага народа” и издавачкој кући „Катена мунди”. О 15 година Двери, издавачкој кући „Катена мунди” и улози Предрага Драгића Кијука као кључног саветника Покрета говорио је мр Владимир Димитријевић, професор књижевности из Чачка. У име свих добротвора Двери из Расејања обратио се Драган Давидовић из Јужне Африке. По завршетку свечане академије уприличено је резање славског колача, славски коктел и изложба поводом 15 година Двери, коју је отворио Радован Тврдишић, члан Старешинства Двери.


Извор: Двери

Оставите коментар

Оставите коментар на Двери прославиле 15 година рада

* Обавезна поља