oliver ivanovicКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Грађанска листа „Србија, демократија, правда” саопштила је да њен лидер Оливер Ивановић није приведен већ се као одговоран грађанин одазвао на позив Еулекса да да изјаву.

У саопштењу се наводи да Ивановић није приведен и да то позивање има политичку сврху стварања равнотеже са хапшењима у албанској заједници.

„Ипак несумњиво је да за циљ има и изазивање страха и нестабилности у целокупној српској заједници на Косову и Метохији” наводи листа СДП.

На северу Косова у току је акција Еулекса, потврдила је претходно Танјугу портпарол Ирина Гудељевић не износећи о каквој акцији је реч и не помињући имена.

Гудељевић је потврдила и да се једно лице налази на испитивању које спроводи тужилац из канцеларије Специјалног тужилаштва Косова у вези са наводним ратним злочинима.

Како је навела, у току дана биће саопштене појединости о тој акцији.

И у седишту Еулекса у Приштини је такође потврђено да акција тече али нису хтели да износе више детаља о размерама и циљу те акције нити да ли је и ко приведен.

И портпаролка високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Маја Коцијанчич рекла је данас у Бриселу да је у току провера информације о привођењу Ивановића и да за сада не може да да никакав коментар с тим у вези.

Ивановић је на новембарским локалним изборима на Косову био кандидат Грађанске иницијативе СДП.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ивановић није приведен већ се одазвао позиву

* Обавезна поља