bosko-obradovicЧАЧАК — Носилац изборне листе и члан покрета Двери Бошко Обрадовић изразио оштар протест због, неравномерног и неравноправног третмана у великим београдским медијима.

У протекла 24 сата у три велике телевизијске дебате учествовале су само парламентарне странке којима нико не гарантује да ће задржати тај статус, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре.

То предствља, сматра он, невиђени скандал и кршење свих правилника Републичке радиодифузне агенција и Закона о избору посланика.

„Дајемо свим телевизијама у Србији 48 сати да исправе своје уређивачке политике и уведу све учеснике избора у ТВ дебате које организују. Уколико се то не догоди у овом року, ако се не обезбеди слобода медија и равноправан третман, Двери ће позвати своје бираче и све грађане на грађанску непослушност, на блокаду читаве земље и демонстрације испред телевизијских кућа које неравноправно третирају учеснике избора“, рекао је Обрадовић.

Он је поручио Александру Вучићу и Ивици Дачићу да се „не играју са грађанима Србије и прекину медијску цензуру“.

Протестна конференција Двери због дискриминације у медијима

 

Протестна конференција покрета Двери одржана је данас испред зграде Радио-Телевизије Србије (РТС) због, како су казали, директног кршења закона о радиодифузији и дискриминације овог покрета од стране РТС-а и појединих медија.

Носилац листе Двери за Београд Владан Глишић рекао је да је дискриминација овог покрета и неравномерни третман у медијима присутан не само на РТС-у већ и на Првој српској телевизији као и на Радио-Телевизији Б92.

„Свесни смо да ово РТС не ради сам, као ни Прва ни Б92, већ да иза тога стоји режим. Тако да ћемо да применимо све оне мере које у свету људи легитимно примењују у ситуацијама када се крши закон“, рекао је Глишић.

Он је додао да ће прве мере бити институционалне али да ће убрзо након тога Двери предузети и ванинституционалне мере борбе против медијске дискриминације.

„Ово је конференција упозорења, а од РТС-а очекујемо да у наредних 48 сати понови панел ‘Реч на реч’ као и од Прве и Б92 и да нам дају равноправни третман, онакав какав је законом предвидјен“, казао је Глишић.


Извор: Танјуг, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Двери упозоравају на дискриминацију у медијима

* Обавезна поља