e-novineПрипадници Жандармерије нису једини који су данас ударили на свог надређеног. Шовинистички портал „Е новине“, који поред редовне дозе антисрпства, мржње и примитивизма, усрдно промовише лик и дело Александра Вучића, окомио се управо на најближе сроднике и сараднике свог идола. У налету глупости и параноје, а пре него што се сазнало шта се заправо догодило на углу Бирчанинове и Светозара Марковића, Е-новине су баш Вучићевог брата прогласиле за „кримогеног припадника тајне Службе, који из својих националистичких порива жели да изазове крвопролиће“. Луковићево нехотично „раскринкавање“ Андреја Вучића преносимо у целости.

Одлука премијера Вучића да буде у Текији и решава акутне проблеме, док се у Београду развија хронична болест непоштовања људских права, показало се, била је погрешна. Ако ни због чега другог, а оно због правовремене информације да су се поводом одржавања једне обичне шетње, на улицама града сукобиле наоружане снаге полиције и исто тако опремљене, необележене групе војне полиције у цивилу, или неке сличне службе, такође у цивилу

Инцидент се догодио на углу улица Светозара Марковића и Бирчанинове, око 11:15, када је група од три момка, у фармеркама, са капуљачама, патикама и тај рад, и поред упозорења полиције хтела да прође кроз кордон, па даље, ваљда “на посао” пребијања људи око “Мањежа”, а што да не и ликвидације, пошто се показало да је најмање један од те тројице био наоружаним службеним пиштољем, са службеним мецима које плаћамо ми које тероришу по улицама неслободног града.

У метежу који је настао, и уз чувене полицијске повике “лези доле!”, као да може да се легне и горе, некако је савладан један од провокатора, што се дало заклучити по крви која је лила са његове разбијене главе. Друга двојица су, међутим, успела да умакну полицији и сакрију се у пролаз, потом и у ходник зграде у Светозара Марковића 54, педесетак метара од места где је дошло до окршаја.

И таман када се полиција спремала да очисти тај џеп, дошло је до преокрета који је пред тридесетак окупљених грађана показао да држава Србија има много већи проблем унутар сопствених редова силе, него што је примитивно и фашистичко дивљање на улицама. Тада је, наиме, “цивил” по имену “Гвозден”, извадио војну легитимацију и упозорио полицију да би било боље, паметније и свакако мање крваво, ако позову њиховог шефа, јер се она двојица, наводно, неће предати без неког великог зла.

Разуме се, полиција је имала разумевања према брату по оружју, и заиста, после неких 20 минута, око 11:35, стигао је црни Ауди, ради потреба неког будућег анкетног одбора наводимо и регистарски број БГ-027-ТК, који се зауставио у тесном пролазу, тачно пред врата од зграде у којој су се налазили бегунци, који су искористили скучен простор и успели да се докопају блиндираног аутомобила у коме су се одмах потом закључали.

Petar LukovicДок је трајала блокада и непријатна пат позиција у којој полиција не зна шта сме да предузме, почеле су да раде мотороле, мобилни телефони, сателитски телефони, све док није настало ново узбуђење, када је један од полицајаца приметио да “лице у возилу репетира аутоматску пушку”. Срећом, у том тренутку, негде око 11:50 су стигла још два сивомаслинаста џипа и појавио се именом необележени човек боксерског носа, колега од ове тројице, са “чином” истетовиране руже на врату, ваљда да као доктор против тероризма реши ствар, дакако у корист оних удружења која су путем оваквих наоружаних тројки, планирала некаква крвопролића и скандал “који ће говорити о неспособности државе”.

И гле параполицијског чуда, сва тројица и шофер Аудија, у пратњи оних џипова, и поред насртаја на полицију, опирања привођењу, потезања дуге цеви на службенике МУП, довођења у опасност других лица, слободно одлазе у непознатом правцу, белодано демонстрирајући утицај којим у Србији и даље располажу “људи са тетовираним ружама на врату”.

У том смислу, бекство у Текију била је крупна грешка и представља неспремност да се доврше послови који су пред свима нама, а нарочито пред премијером Вучићем. Јер, у земљи где су “Тетовиране руже” већ ликвидирале једног премијера, одметнуте, а недодриљиве тројке и њихови налогодавци управо су она “најкрупнија жаба” коју ваља “прогутати” у унутрашњој монистичкој политици коју, крваво успешно, већ 40 година води Служба државне безбедности, странка од које су настале и све остале патриотско-лоповске партије.


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Е-новине о инциденту на Славији (пребијање Вучићевог брата)

* Обавезна поља