sns-vucic-slavaУ току је прави рат саопштењима између СНС-а о ДС-а. Демократска странка се пита зашто је и по ком основу Александар Вучић ангажовао лобистичку кућу “Bell Pottinger” ( и због чега је тој агенцији исплаћено 250.000 евра у току прошле године. Заправо, не зна се за шта је толики новац исплаћен из буџета Србије. Од свега што се може видети од онога што је ПР агенција “Bell Pottinger” урадила за Србију (тачније, за Владу Србије), јесте сајт на адреси www.serbiaineurope.com . То је једно просто веб место, урађено у Ворд Пресу, које један осредњи познавалац интернет технологије може да постави за пар сати рада. Зар је само за један такав, потпуно безвредан сајт, спискано четврт милиона евра? Ужасно! Несхавтљиво! Распамећено! За сада се не зна колико је српска влада платила за одржавање таквог бескорисног веб места за 2014. годину. Вероватно, не мање од оних 250.000 евра из 2013.

На тражење Демократске странке да СНС и Александар Вучић обавесте јавност како су успели да сачине такав, по свему штетан (бескористан) уговор, и зашто је тај уговор (али и бројни други уговори) потписан мимо Устава и законских одредби, уследио је жесток одговор. СНС је оптужила ДС за ширење неистина (лажи), јер, како су рекли, премијер Вучић није узимао никакав новац из буџета да би плаћао сличне услуге.

Али, ако лаже коза не лаже рог. Поред поменутог сајта SerbiaInEurope, на веб страници Европске комисије налази се регистар европских фирми и обим њиховог пословања. Тамо се налазе и информације везане за “Bell Pottinger”, међу којима је и податак да је српска влада један од клијената те ПР агенције; те да је Србију такво задовољство коштало 1/4 милона евра у претходној години. Такође, 29. октобра ове године, Влада Србије организује у Лондону (Вестминстер) Дан инвестирања у Србију (Serbian Investment Day), а позивницу за тај догађај потписао је лично председник Владе Србије – Александар Вучић. На дну те позивнице стоји и контакт електронска адреса ПР агенције “Белл Поттингер (CJarvis@bell-pottinger.com). То је и доказ да је уговор са том ПР кућом потписан и за ову текућу годину.

Наравно, СНС је покушао да скрене тему на сличне лобистичке уговоре које су раније потписивали челници ДС-а. У ствари, сва тактика напредњака свела се на стално понављање исте тврдње, која у “преводу” гласи: “Ви сте били гори од нас!” Нема дана а да неки СНС челник не потврди да су Србију покрали, опљачкали, уништили они пре њих, то јесте – функционери Демократске странке. Ако је тако (а великим делом то је тачно), тада се поставља питање, зашто СНС штити данас оне који су земљу увели у опасне политичке воде и довели је до економског (па и духовног) колапса? Зашто нико од ДС “пљачкаша” и “крадљиваца”, о којима СНС елита не престаје да прича, не одговара за своја “злодела”? Одговор би можда могао да буде крајње прост: па зато што и “нове власти” (или нови СНС у старој власти) намеравају да покраду и опљачкају оно што они пре њих нису стигли да докусуре.

bell-potinger

Позивница за Serbian Investment Day са Вучићевим потписом и мејл адресом Bell Pottinger

Коначно, ако се зна да је Индепендент још пре три године писао о “неетичком деловању” ПР фирме “Bell Pottinger”, која се тајно хвалила својим везама у влади, као и способношћу да поправљају “лошу медијску слику” уз помоћ “црне магије”, постаје јасније зашто је Александар Вучић прогутао њихов мамац. Заправо, челни људи у  Bell Pottinger-у тврдили су да могу да измене рејтинг на Гоогле претрагама, да измене садржаје на Википедији и слично. Српски премијер се тако понадао да би ПР стручњаци Белл Поттингер-а могли да “оперу” његову прошлост; посебно ону која га недвосмислено (посебно у очима еврофила) приказује у негативном светлу, а која се односи на период од почетка деведесетих прошлог века, па до 2008. године, када је формирана Српска напредна странка. Наравно, агенција Белл Поттингер га је преварила, јер оно што су они обећавали немогуће је извести у пракси. Али, по свему судећи, због лаковерности српског председника владе српски буџет је олакшан за око пола милиона евра у току 2013 и 2014. године.

САОПШТЕЊА ДС-а И СНС-а

ds-logoКо обмањује грађане?

Уколико Влада Републике Србије оптужује Демократску странку да не говори истину када каже да је Влада ангажовала лобистичку фирму “Bell Pottinger“, нека за лагање оптужи и Европску комисију и Британску базу професионалних политичких консултаната на чијим је званичним сајтовима, у званичним регистрима, Влада Републике Србије наведена као највећи клијент ове лобистичке фирме познате по сарадњи са многобројним светским диктаторима.

Можда је и истина да Влада Републике Србије, како сама каже, није уплатила ни динара овим агенцијама, али нека, избегавајући игре речи, каже колико је средстава грађана Србије, у било којој валути, потрошила на сарадњу са овом фирмом, и што је подједнако важно, по ком правном основу.

Ако Влада нема никакав уговор са овом агенцијом, нека грађанима каже ко је у њено име ангажовао ову фирму и ко, у њено име, плаћа услуге овој агенцији која, вероватно сасвим случајно, међу својим клијентима има и Етихад са којим је Влада Србије такође склопила противуставан и штетан уговор који плаћају грађани. Уколико грађани не знају ко плаћа ову фирму да лобира у име Владе Србије, не знају ни са којим циљем он то чини и шта добија за узврат.

SNSЈош једна лаж ДС-а

Српска напредна странка констатује да руководство Демократске странке не представља више никакву политичку опцију, већ скуп људи који се служе искључиво неистинама.

Питамо Демократску странку како их није срамота да, по који зна који пут, износе гнусне лажи и оптужбе? Како се нису сетили, у време када су држали све полуге власти у Србији, да захтевају од свог премијера оно што данас пишу у својим саопштењима “да хитно стави на увид јавности све лобистичке уговоре са страним фирмама, како би јавност сазнала по ком правном основу су потписани, и да ли су потписани мимо Устава и закона”?

Зашто су ћутали као заливени и зашто им није сметало да њихов премијер склапа уговоре са страним лобистичким кућама? За какве послове су грађани Србије плаћали 85 хиљада евра месечно? Шта је био циљ њиховог ангажовања страних лобиста – да униште трагове о својим пљачкама, и изношењу новца грађана Србије из земље.

Демократској странци очигледно није доста то што су покрали целу државу, него настављају да шире неистине и обмањују јавност, овог пута – како је Александар Вучић из буџета Републике Србије наводно плаћао неке услуге.

Демократска странка представља највећу срамоту која је задесила Србију одвајкада.
Још једном се показало да демократе мисле да су сви као они, и да никада неће престати да краду, лажу, лажно оптужују, и разарају будућност наше деце.


Извор: Корени

Оставите коментар

Оставите коментар на Рат саопштењима и премијерски лобистички уговор

* Обавезна поља