– Трамп је судбина велике империје и велике културе која добија свога Нерона, то је паликућа читаве планете – каже за „Искру“ Емир Кустурица коментаришући изјаву америчког председника Доналда Трампа који је Русији поручио „да се спреми за америчке ракете – нове лепе и паметне“, и да „Русија није требало да буде партнер животиње која гасом убија сопствени народ и ужива у томе“.

– Реторика Запада остаје пуста лаж да је неко негде направио нешто, и овог и већ много пута у питању је подвала са хемијским оружјем. Као да им се ништа раније није десило, као да нам Блер није признао да је лагао, као да нису од Другог светског рата започели и водили 14 ратова и свуда убијали цивиле и децу и сада опет лажу да желе да људе заштите од, како Трамп назива Асада, „животиње“.

Чудо је комфор, најпривлачнији појам новог човека, „хај-тек“ пагана, који ће прогутати ову лаж у западној хемисфери и, на крају се дуго распадати у властитим лажима и неморалу. И на крају ће се распасти – каже Кустурица коментаришући Трампову изјаву.

– Тајна је у томе што ће Руси, ако не одговоре на амерички напад на Сирију, морати да прихвате бомбе у Русији – закључује Кустурица.


Извор: Стање ствари

Оставите коментар

Оставите коментар на Емир Кустурица о нападу на Сирију

* Обавезна поља