ugljanin-ljajic-novi-pazar-svada-foto-zorana-jevtic-1421442854-608471Бошњачки лидери у Србији су љути противници. Ипак, једна ствар их је бар накратко ујединила: скуп подршке Ердогану и народу Турске.

Наиме, Друштво пријатеља Турске, уз подршку партија Расима Љајића (СДП), Сулејмана Угљанина (СДА) и Муамера Зукорлића (БДЗ), организоваће у недељу у Новом Пазару велики скуп подршке турском народу и председнику Реџепу Тајипу Ердогану.

– Бошњаци из Санџака гаје јаке пословне, родбинске и емотивне везе с народом Турске и боли их патња кроз коју је прошао тај народ у ноћи 15. јула. Наше везе досежу вековима уназад – истакао је Галиб Гицић, један од организатора скупа.

Он је додао да ће протест почети у 19.30 у пешачкој зони, поручивши грађанима да понесу обележја Бошњака, Турске и Србије, али не и обележја три највеће бошњачке странке.

А у странкама Расима Љајића, Сулејмана Угљанина и Муамера Зукорлића објашњавају да се скупом пружа подршка „изборној вољи грађана и политици Ердогана, човека најзаслужнијег за историјски најбоље односе између Србије и Турске“.

СДА Санџака пружа безрезервну подршку турском народу и њиховом демократски изабраном руковдству, са Ердоганом на челу, наглашава Енис Имамовић, народни посланик из СДА Санџака.

Председник новопазарског одбора СДП Хусеин Мемић додаје да би требало да се грађани одазову том скупу због „турских улагања у овај регион и великог броја реализованих пројеката које су они финансирали“.

С друге стране, председник Бошњачке демократске заједнице Санџака Јахја Фехратовић истиче да ће се скупом послати јасна порука да су „Бошњаци, али и Србија, уз народ државе чија је стабилност од великог значаја за цео Балкан“.

Активисткиња за људска права Аида Ћоровић сматра да се ради о чистом додворавању једном ауторитативном режиму. – Имам велики број пријатеља у Турској који сматрају да је Ердоганова политика погубна. Није ми јасно зашто би Љајић, Зукорлић и Угљанин давали подршку таквој политици, осим ако не сматрају да ће на тај начин нешто ситно ушићарити – каже Ћоровићева.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Ердоган ујединио Љајића, Угљанина и Зукорлића

* Обавезна поља