БЕОГРАД – Никада ни за један злочин, ни за једно убиство, ни за једну смрт било кога и било где нисам био ни оптужен, ни суђен ни осуђен, рекао је генерал у пензији Владимир Лазаревић коментаришући што су поједини медији и стране дипломате „дочекали на нож“ то што је на Дан победе предводио поворку нишког „Бесмртног пука“.

„Нека је на част тим људима који себе зову новинарима и редакцијама и медијима који су објавили као сензацију да је наводни ратни злочинац био на челу поворке нишког „Бесмртног пука“, рекао је Лазаревић за Политику.

Он је истакао да је био хашки оптуженик, касније и хашки осуђеник, и да је првобитно осуђен на 15 година, а потом му је казна затвора смањена на 14 година због командне одговорности током збивања на Kосмету.

„Мени је на терет стављена одговорност што наводно нисам, како је образложено, спречио протеривање албанског становништва с Kосова. То је једина истина“, рекао је Лазаревић.

Фото ЕПА, Марина Лопичић

Према његовим речима, још је занимљивије што су тенденциозне констатације медија који су антисрпски настројени, једва дочекали појединци из дипломатских представништава управо оних држава које су извршиле 1999. године агресију на нашу земљу.

„Замислите која је то дрскост да такви дипломатски представници себи дозволе да кажу како је срамота што сам ја био на челу ‘Бесмртног пука’. А и дан данас, после 20 година ћуте о јединој истини – да су бас њихове државе извршиле највећи злочин у 20. веку, злочин над цивилним становниством нашег народа, пошто војнички никако нису могли да нас победе и савладају, а да за тај злочин никада и никоме нису пуне две деценије одговарале“, рекао је Лазаревић.

 


Извор: Курир

Оставите коментар

Оставите коментар на Генерал Лазаревић одговорио америчком амбасадору

* Обавезна поља