gerasimovРусија почиње да губи стрпљење због неспремности Вашингтона да одреди конкретне циљеве у борби против терориста, изјавио је начелник Генералштаба Војске Русије Валериј Герасимов.

Амерички државни секретар Џон Кери на конференцији за новинаре на крају састанка министара спољних послова Г7 у Хирошими, у Јапану, прошле недеље је изјавио да Вашингтон губи стрпљење због сиријског сукоба.

Након тога је представник америчког Стејт департмента Џон Кирби додао да Кери није претио Русији, већ је изразио своје незадовољство због настале ситуације.

– Због ситуације у Сирији губимо стрпљење ми, а не Американци. Ми у потпуности испуњавамо своје обавезе и договоре за обезбеђивање прекида ватре и националног помирења у Сирији – рекао је Герасимов.

Он је додао да Русија три месеца шаље координате циљева ДАЕШ-а и Нусра фронта у САД, а да САД и даље не могу да одреде које оружане групе припадају терористима, а које сиријској опозицији.

– Као резултат тога, терористи активно обнављају своју снагу и ситуација поново ескалира – додао је Герасимов, преноси Спутњик.

gerasimov-putinСирија се налази у грађанском рату од 2011, у коме се бројне опозиционе снаге и исламске екстремистичке групе боре против владиних снага и покушавају да сруше владу председника Башара ел Асада.

Режим прекида ватре којем су посредовале САД и Русија на снази је од 27. фебруара. Прекид ватре не односи се на терористичке организације као што су ДАЕШ и Нусра фронт.

 


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Герасимов – Русија губи стрпљење због америчке неодлучности

* Обавезна поља