gregor giziЗапад је направио озбиљне грешке према Русији, више пута одбивши да узме у обзир њене интересе, рекао је листу “Велт“ немачки политичар Грегор Гизи.Он је раније био на челу “Партије левице“ у Бундестагу, пише “Спутњик”.

Међу грешкама Запада, Гизи је набројао бомбардовање Југославије, стварање америчког система ПРО у Источној Европи и жељу да Украјину прими у НАТО, након чега би се Црноморска флота нашла на територији Алијансе, пише “Велт“.

Гизи сматра неисправним и увођење санкција Русији због уласка Крима у састав Русије. Према његовим речима, у том случају је требало предузети другачије мере.

“Након одвајања Косова, што није било у складу са међународним правом, против нас на Западу нису биле уведене никакве санкције. Као члан политичког савета Асоцијације средњег бизниса могу рец́и да санкције ударају по нама јаче него по Русији“, додао је Гизи.

Осим тога, сматра он, као одговор на санкције Москва “ради све како би ослабила Европу“, на пример, успоставља односе са Турском.

“Тек тада постаје приметно какве индиректне ефекте има сопствена неразумна политика“, навео је политичар.

Рачуницу против Русије су направиле и САД, сматра Гизи. По његовом мишљењу, председник Барак Обама није требало да назове Русију “регионалном силом“.

“Путин је тип борца са тигровим стиском, којем не треба говорити такве ствари. Осим тога, лични односи Путина и Обаме нису постали пријатељски. Како год, Путин је у Сирији показао Американцима да је Русија светска сила“, рекао је Гизи.


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Гизи о грешкама у политици Запада

* Обавезна поља