dodik-nikolicНа граничном прелазу Трбушница код Лознице почела је здружена антитерористичка вежба полиција Србије и Републике Српске.

Током вежбе, којој присуствују председник Србије Томислав Николић и председник РС Милорад Додик, припадници двеју полиција показаће снагу и обученост у борби против тероризма и спремност да одговоре на све безбедносне изазове.

Вежба је почела интонирањем химне „Боже правде“, а у њој учествује око 200 припадника двеју полиција, око 50 возила и по пет летелица и пловила.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је раније да је циљ заједничке вежбе показивање снаге и обученост у борби против тероризма, као и да се вежбом ни на који начин не угрожава суверенитет Босне и Херцеговине.

НИКОЛИЋ: ТЕРОРИЗАМ НЕ ПОЗНАЈЕ ГРАНИЦЕ

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да је данашња антитерорисичка вежба „Дрина 2016“ показала како полиције Србије и Републике Српске успешно сарађују и да не постоји задатак који не могу заједно да реше.

Николић је после вежбе рекао да су припадници специјалних снага Србије и Српске били као један и истакао да је војничка оцена за вежбу врло добар.

„Они су показали како успешно сарађују, како се потпуно разумеју и допуњују и како не постоји задатак који не можемо заједнички да решимо“, рекао је Николић.

Он је честитао припадницима две полиције.

„Данас сте били као један, како дишете, како размишљате, тако и радите и ако би се давала војничка оцена овој везби рекао бих врло добар“, рекао је председник.

Николић је додао и да је вежба такође показала да Дрина не може бити граница борби против тероризма, јер тероризам не познаје границе.

dodik-nikolic 1

ДОДИК: СПОСОБНИ СМО ДА УЗВРАТИМО УДАРАЦ ТЕРОРИЗМУ

Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик поручио је да су полиције Србије и РС оспособљене да узврате ударац тероризму.

„Честитам припадницима полиција Србије и РС и свима који су учествовали у организацији вежбе, посебно министрима унутрсашњих послова и њиховим сарадницима“, рекао је Додик, истичући да је вежба била веома успешна.

Он је рекао да је вежба показала заједништво и усмереност ка циљу и способност да се избори против зла које покрива готово цео свет.

„Сигурно да је народ који ово гледа могао да види да су полиције Србије и Републике Српске структурно оспособљене да узврате на било какав ударац нашем поретку“, нагласио је Додик.

Како каже, данашња акција је показала и да не може да буде ни граница јер ни тероризам нема границе.

Додик је казао да му је била посебна част и задовољство што су сви заједно могли да посматрају способност полиције Србије у настојању да очува територијални интегритет Србије.

„Честитам свим учесницима у вежбама, ово је било заиста добро, одлично, и надамо се да ћемо у будућности имати још прилика да усавршавамо наше способности“, рекао је Додик.

Додик је захвалио председнику Србије Томиславу Николићу што је данас на овај начин дао значајну подршку вежби, као и Влади Србије на челу са премијером Александром Вучићем и Влади Српске на челу са премијерком Жељком Цвијановић, што су обезбедиле средства и ресурсе за ову вежбу.


Извор: Танјуг, Б-92

Оставите коментар

Оставите коментар на Завршена здружена вежба „Дрина 2016“

* Обавезна поља