вулин 1Министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, изјавио је данас у Бујановцу да Грчка неће променити свој став о непризнавању Косова.

Он је рекао да земље које нису признале Косово трпе притисак, али је, како каже, добио уверавања од грчког премијера Алексиса Ципраса да та земља неће мењати став о Косову.

– Ја сам разговарао са председником Владе Грчке господином Ципрасом и он ми је потврдио да се став Грчке неће мењати, Косово и Метохија остају, што се Грчке тиче, део Србије – нагласио је Вулин.

Коментаришући иницијативу премијера Александра Вучића о дану сећања на све жртве, министар Вулин је поновио да је то иницијатива човека који поштује жртве свог народа и самим тим поштује жртве саваког другог народа.

Вулин је нагласио да је то и „иницијатива човека који зна колико је мир потребан и како да се до мира дође“.

– Они који ту иницијативу одбију говоре заправо о себи, говоре да не поштују жртве других народа. Говоре да не разумеју да у рату нема ни анђела ни ђавола, већ да у рату постоје само они који су страдали и њима се мора изразити поштовање. Судови су ту да утврде ко је крив, ко је злочинац, ко је жртва – рекао је Вулин.

Он је закључио да они који не разумеју иницијативу премијера Вучића, немају искрене намере о помирењу и нису дорасли да буду државници и да предводе народе.

Дачић – Нема назнака да ће Грчка признати Косово

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да засад нема никавих назнака да ће Грчка признати независност Косова.

– За сада нема никаквих назнака нити најава промене њиховог става – изјавио је Дачић и додао да Србија жели што боље односе с Грчком.

Шеф дипломатије је рекао да су Србија и грчка братске и пријатељске земље и народи и да „нема никаквих тензија у односима као што то изгледа када се читају новине“.

Дачић је рекао да се с грчким премијером састао у Египту где је био на отварању Суецког канала и да је Алексис Ципрасом тада најавио да ће на јесен доћи у Београд.

Министар је рекао да би требало да у званичну посету Атини отпутује у октобру.

Како је „Блиц“ писао јуче, у пакету услова које Грчка мора да испуни да би добила финансијску помоћ Запада стоји и признање Косова.

 


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Грчка неће признати Косово

* Обавезна поља