policija-veljovicБЕОГРАД – У јутрошњој акцији разбијања нарко-група у целој Србији, полиција је претресла више од 1.000 објеката.

Приведени су велики дилери дроге у Београду, али људи који се баве другим кривичним делима којима се угрозавају лична и имовинска безбедност грађана.

Акција је названа „Гром један”, а почела је јутрос око пола пет, сазнаје Танјуг у МУП-у.

Претходна Акција „Гром” је спроведена 6. децембра.

У акцији „Гром“ је заплењено много оружја, а процесиуране су 274 особе.

„Процесуисрано је 274 лица, било је и помало среће што није све проваљено, па можете да их гоните за држање и поседовње оружја, ако нисте нашли дрогу, пронађено је 21.238,82 грама дроге, највише хероине, марихуане, хашиша, кокаина, 9.941 дрога у таблетама, 220 милилитара опојне дроге у течном стању, читава лабораторија и количина дроге за коју још није утврђено која је врста”, истакао је први потпредседник владе Александар Вучић пресиноћ у парламенту, одговарајући на питања посланика.

Вељовић: Хапшени дилери али и други криминалци

БЕОГРАД – Директор полиције Милорад Вељовић изјавио је данас да се у акцији Гром радило на сузбијању растурања наркотика али да су хапшени и они који угрожавају имовинску и личну сигурност, а да је у сарадњи са Тиужилаштвом одгворно радила на случајевима 24 спорне приватизације.

Вељовић је на заједничкој конференцији за новинаре у Влади Србије са првим потпредседником владе Александром Вучићем и другима који су учествовали у акцији Гром али и у истрагама о спорним приватизацијама рекао да јре све рађено на основу закључака Бироа за координацију рада служби безбедности.

Он је прецизирао да су у оквиру Грома ухапшена и четири страна држављанина због разбојништва на територији Србије.

Говорећи о сарадњи полиције, Тужилаштва и осталих у акцијама борбе против корупције и криминала Вељовић је поручио да „нема задатка који не можемо заједничи да реализујемо” и поручио да се са Громом неће завршити та борба.

Што се тиче 24 приватизације, полиција је у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал одрадила свој део крајње одговорно и професионално да је поденто више од 10 пријава а да ће Тужилаштво на основу рада полиције донети и друге одлуке.

„Има и пар случајева где нисмо утврдили постојање основа за пријаве” рекао је Вељовић.

Доловац: Ухапшени дилери на врху пирамиде

БЕОГРАД – Републички јавни тужилац Загорка Доловац изјавила је да су у данашњој акцији Гром 2 ухапсени озбиљни нарко дилери који су били на самом врху пирамиде и поручила да нико није јачи од државе.

„Из законских разлога нисмо у могућности да саопштавамо имена ухапшених лица, али вам могу рећи да су овог пута на мети дрзаве озбиљни нарко дилери који су на самом врху пирамиде”, рекла је Доловац на конференцији за новинаре у Влади Србије, нагласивши да данашња акција није крај борбе са нарко клановима.

„Ма колико мислили да су јачи од државе, то није тачно, нису јачи од државе”, поручила је Доловац, која је похвалила све полицајце и тужиоце који спроводе акцију Гром, напомињући да им подрску пружа Биро за координацију службу безбедности.

Вучић: Нарко дилерима пакао тек предстоји

БЕОГРАД – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да је од јутрос од 4.30 у акцији привођења нарко дилера приведено 128 лица, да ће с претходном сличном акцијом то значити готово 500 приведених, а онима који су се склонили или побегли на дан, два, поручио је да им пакао тек предстоји.

„Понављам, за њих пакао тек предстоји и понављаћемо акције против нарко дилера све док потпуно не излечимо друштво од те пошасти”, изјавио је Вучић на конференцији за новинаре у Влади Србије.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на „Гром“ на поправном – у току „Гром 1“

* Обавезна поља