Aleksandar GruskoЗемље које желе да разместе војне контингенте или оружје НАТО-а на својим територијама, играју се с ватром и угрожавају сопствену безбедност.

То је изјавио стални представник Русије при НАТО-у, Александар Грушко, јавља агенција ТАСС.

Грушко је рекао да политичари који дозволе или траже размештање страних војника на својим територијама, „треба да буду свесни да своје земље стављају у опасност“.

„То не би требало да буде тајна за наше западне партнере који желе да распореде своје оружје, потенцијално опасно за Русију. Они се играју с ватром и то раде на штету сопствене безбедности јер постају на неки начин линија фронта, за сада виртуелно“, рекао је Грушко.

Руски званичник је оценио да неке земље „једноставно воле да себе називају првом линијом фронта“ како би од најважнијих партнера добиле неке политичке или економске повластице.

„Сукоб у Украјини користи НАТО да би оправдао своје постојање“

НАТО користи сукоб у Украјини како би оправдао своје постојање, оценио је стални представник Русије у Алијанси Александар Грушко.

„НАТО је изгубио разлог свог постојања у новим безбедносним условима, у којима нема великог непријатеља. Ситуација у Украјини се користи да би се спасао центар европске трансатлантске агенде“, рекао је Грушко у интервјуу за ТВ канал „Русија 24“.

У међувремену, представник за штампу руског председника, Дмитриј Песков поручио је да нема разумне алтернативе за споразуме из Минска о Украјини.

Песков је рекао да је споразуме из Минска боље спровести и са закашњењем него никад, али да они морају бити спроведени у потпуности.


Извор: Бета, Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Грушко упозорио на последице присуства страних војника

* Обавезна поља