zuti kisobran-kinaДетлићи међународних информативних агенција објавили да су на улице Хонгконга поново изаше Хиљаде за Демократију.

„Хиљаде“ су овог пута некако килаве и малоброне, што ни „пријатељске камере“ не могу да сакрију, али су зато паметне: они који их чине корачају са солидним размаком између себе да би се створио утисак масовности, а сви носе једнобојне жуте кишобране и жуте стилизоване плакате на енглеском и кинеском.

За то време је у америчку поморску базу у Јужном Кинеском мору упућен модерни носач авиона „Роналд Реган“ који ће заменити застарели „Џорџ Вашингтон“, па азијска штампа већ преде како ће тај потез изменити однос снага у конфликту нерава у региону…

За то време и Bloomberg објављује и компетентно пророчанство: „кинески мехур ће пући са страшном буком – повлачите одатле свој новац“.

За то време и по Никарагви су се размилели „еколошки забринути“ противници градње Никарагванског канала који ће градити Кина.

За то време и Костарика настоји да стопира градњу тог канала као незакониту и као пројекат који нарушава њена територијална права.

… Нећу се изненадити ни ако је далај-лама нешто тврдо против Кине изјавио из оне своје одоре.

Ово се може сматрати „комплексним приступом проблему“.

Технолошки добро екипирани противници увек ће вас засипати највећом могућом количином разнобојих проблема. А док се ви буде те са њима носили – они ће набацати још…

Улазимо у епоху таквих потреса да процвата неће бити ни у најмирнијим земљама.

Зато туча више неће бити за лидерство у просперитету већ – за статус „главног уваљивача проблема другима“, дакле – за лидерство у „проблем-инжењерингу“.

Увелико се у свету формира нови тип лидерства- бити све време „на сервису“ и слати на противнике љуће ројеве нахушканих пчела него они на вас. И, не дао вам Бог да изгубите иницијативу.

Ево, овако изгледа светски хибридни рат.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Хибридни рат од Хонгонга до Никарагве

* Обавезна поља