kremljМОСКВА – Холандија је признала кршење Бечке конвенције у инциденту са руским дипломатом и жели блиске контакте како би се решио тај конфликт а Русија очекује од Хага даље мере како би кривци за кршење међународног права које штити службеника руске амбасаде билил позвани на одговорност, саопштила је данас званична Москва.

У ноти, чију је копију амбасадор Холандије предао Министарству иностраних послова Русије, „постоји признање да хапшење и притварање руског дипломате са личним дипломатским имунитетом представља кршење обавеза Краљевине Холандије које проистичу из одредби Бечке конвенције о дипломатским односима из 1961. године”, пренела је агенција РИА Новости.

Такође се „изражава жеља за даљим блиским контактима ради потпуног објашњавања тог питања у духу узајамне сарадње”, наведено је у саопштењу.

„С руске стране чврсто је наглашено да и даље очекујемо наредне потезе везане, између осталог, за позивање на одговорност холандских званичника који су починили кршење међународног права” навео је руски МИП.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Холандија признала кршење Бечке конвенције

* Обавезна поља