DRAGAN DJILASБЕОГРАД – Седница Председништва Демократске странке завршена је нешто после 15 часова без изјава, а како је најављено, медијима ће бити прослеђено саопштење.

Лидер ДС Драган Ђилас је по окончању седнице напустио седиште странке, а и поред инсистирања новинара није давао никакве изјаве.

Шеф информативне службе ДС Маја Виденовић претходно је кратко рекла новинарима да ће после седнице бити прослеђено саопштење, а да ће конференција за новинаре бити одржана сутра.

Према њеним речима, више детаља биће изнето на конференцији за новинаре која ће бити одржана сутра, у понедељак, 24. марта. Седници присуствовали председник странке Драган Ђилас, заменик председника Бојан Пајтић, потпредседници странке и високи функционери, међу којима су Драгољуб Мићуновић и Борислав Стефановић, као и Ружица Ђинђић, супруга убијеног премијера Србије и некадашњег лидера те странке Зорана Ђинђића.

Ђилас поново у трци за председника ДС

Председништво ДС анализирало резултате избора. Одлука о начину и термину одржавања избора у ДС-у биће донета 30. марта. Ђилас поново кандидат.

Седница Председништва Демократске странке на којој су анализирани резултати те партије на изборима у Србији завршена је нешто после 15.00 сати.

Из Демократске странке је, по завршетку седнице, саопштено да је данашњом седницом Председништва настављен процес анализе резултата ванредних парламентарних избора као и актуелне политичке ситуације.

“Седница Председништва ДС ће бити настављена током наредне недеље, а у петак ће бити одржана заједничка седница Председништва и Политичког савета ДС-а док ће Главни одбор ДС-а бити одржан у недељу, 30. марта 2014. године када ће бити донета одлука о начину и термину одржавања избора у ДС”, наведено је у саопштењу.

Како Б92 незванично сазнаје, изборна скупштина ДС требало би да буде одржана до 1. јуна.

Председник ДС-а Драган Ђилас после седнице Председништва није желео да даје изјаве новинарима окупљеним испред седишта странке у Крунској улици у Београду, али како Б92 незванично сазнаје, он ће се на страначким изборима поново кандидовати за председника ДС-а.

Члан председништва ДС Борислав Стефановић изјавио је да се данас на седници Председништва није разговарало о одговорности лидера ДС Драгана Ђиласа поводом изборних резултата и да ће се став о томе видети на изборној скупштини која ће бити заказана.

„Није се разговарало (о Ђиласу), има много различитих медијских спекулација и неистина и расположење ће се видети на скупштини странке“, рекао је Стефановић.

Према његовим речима, за изборни резултат је увек крива странка, али како је нагласио, и „атмосфера и пуна контрола медија, као и да ли се плебисцитарно изјашњавате за или против Александра Вучића“.

На питање да ли ће у странци уследити промене Стефановић је одговорио да ће бити предузети сви кораци предвиђени Статутом странке, који ће уважавати расположење чланова ДС и опредељеност да је то „најјача и једина парламентарна опозиција која ће срушити актуелну власт“.

Он је додао да ће промене у странци бити спроведене тако што ће бити предузети кораци који ће кулминирати на изборној скупштини, нагласивши да то није питање ДС, већ државе Србије.

После састанка председник Политичког савета Драгољуб Мићуновић није желео да даје изјаве, истакавши да су анализирани резултати избора, да се не може постављати питање одговорности, јер нико није одговоран за постигнуте резултате и да ће се о томе и многим другим темама расправљати на седници Главног одбора који ће бити у недељу.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ђилас „no comment“

* Обавезна поља