Ivica-Dacic-TekerisБЕОГРАД – Премијер Србије и председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да се владајућа коалиција договорила само о смењивању градоначелника Београда, док је све остало, када је реч градској власти, предмет даљих разговора.

На питање новинара како коментарише став Српске напредне странке (СНС) да ће избори у Београду бити одржани најкасније за шест месеци, Дачић је рекао: „Када кажем СНС, мислим на Александра Вучић“.

„Ја се не плашим избора“, рекао је Дачић и упитао зашто би Београд био једини град где после промене власти треба да буду расписани избори.

О коментарима Демократске странке (ДС) поводом смењивања градоначелника Драгана Дјиласа, он је рекао да је пре пет година имао договор да Александар Вучић буде градоначелник, али да га је тадашњи лидер демократа Борис Тадић натерао да промени одлуку.

„Како сте сејали, тако ћете и да жањете“, поручио је Дачић ДС-у. Поводом изјаве Ђиласа да неће више да ћути, он је рекао да не зна зашто је и до сада ћутао. „Ћутао је док је хвалио Вучића“, рекао је Дачић.

На питања како коментарише иницијативу о зајадничком деловању Либерално демократске партије и ДС-а, Дачић је рекао да се „удружују они који су се раздружили“.

Дачић је истакао да те две странке не могу имати монопол на европску и демократску опцију.

Одлука најкасније 24 сата пре почетка Параде

Премијер Србије Ивица Дачић је истакао да ће Прајда бити осим ако не прети опасност да поново дође до проблема.

„Држава ће се борити против тога“, истакао је Дачић, који је и министар унутрашњих послова.

Дачић каже да безбедносне процене за одржавање Параде поноса могу по закону да буду урађене 24 сата пре самог догађаја.

Он је додао да нико не сме и не треба да онима, који тамо иду да се бију како би Прајд био одржан – односно полицији, намеће систем вредности да треба да буду поносни на то.

Дачић је на скупу „Србија и Немачка – асиметрична реалност“ у Аероклубу прецизирао да се безбедносне процене не објављују, а да ће бити позната коначна одлука када те процене буду урађене.

„Не знам, шта ви мислите да сам ја? Ја сам министар унутрашњих послова, ми наређујемо и доносимо одлуке а не одобравмо скупове. Они нека припремају свој скуп, нико им то не брани, а процене можемо да урадимо по закону 24 сата пре одржавања“, рекао је Дачић.

Он је рекао и да, у досадашњим изјавама на тему Параде Поноса, никоме није претио нити је рекао ишта против одржавања Параде, већ само да се те не намеће као систем вредности.

„Оно што се мора и што је предвђено Уставом и законима – мора се и о томе се на расправља, али немојте да ми држите предавања и лекције о томе како је то наша обавеза. То није наша обавеза и не постоји ни у свим земљама ЕУ“, казао је Дачић.

Премијер се осврнуо и на критике лидера ЛДП Чедомира Јовановића, рекавши да је у време када је његова странка водила владу, учеснике Параде Поноса „јурили каменицама по граду да их побију“.

„А сад он (Јовановић) некоме дели лекције“, казао је Дачић.


Извор: Бета, Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ђилас је ћутао док је хвалио Вучића

* Обавезна поља