djilas dsБЕОГРАД – Лидер Демократске странке Драган Ђилас изјавио је да после следећих избора не треба очекивати коалицију између ДС и СНС и да никакав политички договор са том странком више није могућ.

Ђилас је у интервјуу Недељнику рекао и да је власник „Делта холдинга” Мирослав Мишковић подржао формирање актуелне владе као и да ће после избора у Врбасу тражити посматраче за све следеће појединачне изборе. Лидер ДС, који је градоначелник Београда у техничком мандату, поручио је да се не може очекивати никаква коалиција између ДС и СНС после следећих избора, јер је то за ДС није питање „изборне математике него политике”.

Он је навео да су демократе пре шест месеци кроз ауторски текст потпредседника ДС-а Миодрага Ракића нудиле напредњацима „не улазак у власт, већ политички договор” о најважнијим темама, а да је одговор уследио кроз увреде и лажи.

Ђилас је рекао да је ДС у Врбасу добила 18 одсто гласова, али да „медији под контолом лидера СНС Александра Вучића објављују да је сваки резултат ДС катастрофа” и додао да ће се демократе вероватно обратити ОЕБС и ЕУ и тражити посматраче за сваке следеће изборе.

„Атмосфера одржавања локалних избора је била таква да нема никакве везе с демократијом и вратила нас је у нека времена за која смо веровали да су остала иза нас”, рекао је Ђилас.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ђилас – Никакав договор са СНС није више могућ

* Обавезна поља