... u drustvu predsednika Gradskih odbora ....БЕОГРАД – Лидер Демократске странке Драган Ђилас поручио је данас првом потпредседнику владе Александру Вучићу да ће се повући из кошарке уколико Вучић престане да се бави економијом и привредом.

Ђилас је на конференцији за новинаре, коментаришући изјаву Вучића да се он (Ђилас) разуме у кошарку, као новинарка Оља Бећковић у фудбал, рекао да има „поштен и фер“ предлог за првог потпредседника владе:

„Ја се повучем из кошарке, пошто немам везе са њом, а он престане да прича о економији, привреди, економији и решавању привредних проблема, јер нема дана радног стажа у привреди и никада ништа у животу у економији није радио, осим што је био политичар и седео у Српској радикалној странци поред Војислава Шешеља и позивао људе да иду у рат и да убијају 100 муслимана за једног Србина“, рекао је Ђилас.

Лидер ДС је казао и да је изјава Вучића да ће предложити да највиши функционери СНС-а напусте своје функције у спортским клубовима – демагошка.

„Што је први потпредседник владе ишао у Фудбалски клуб Црвена звезда на конференцију у пола један ноћу, организовао ослобађање Драгана Џајића, поставио блиске сараднике у тај клуб, а онда, кад се све распало, три пута горе него пре годину и по дана, рекао да треба да се прода Звезда“, упитао је Ђилас.

Он је рекао и да није ушао у кошарку и дошао на чело Кошаркашког савеза Србије да би скупљао поене, него да би помогао да се неке ствари реше, додајући да су га људи звали у Савез и да ће отићи из њега ако му они то кажу.

„Кад носите дуго беџ, можете да га скинете, али остаје рупа, а то одело, које је једном радикалско, увек је радикалско“, рекао је Ђилас.

Градски одбор о учешћу у превременом већу

Лидер Демократске странке Драган Ђилас изјавио је данас да ће београдски одбор те странке данас донети одлуку о учешћу у Привременом већу које ће управљати Београдом.

Ђилас је на конференцији за новинаре рекао да та странка није до сада добила позив за учешће у том привременом органу и поновио да би било логично да у њему учествују странке које су и биле у Скупштини града Београда.

„С једне стране логично је да странке које су чиниле градски парламент буду у Привременом већу ако оно ради на начин који је прописан законом и омогући да грађани, овај један вакум који је направљен неодговорним понашањем владајућих партија, што лакше премосте”, поручио је Ђилас.

Међутим, како је додао, постоје и разлози због чега демократе не би требало да учествују у том већу, уколико се избегава поштовање закона.

„Градски одбор је самосталан и донеће о томе своју одлуку”, рекао је лидер ДС.

Он је и поручио да уколико се власт не плаши избора и ако сматра да има подршку народа, треба да распише изборе и на републичком нивоу.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ђилас о Вучићу

* Обавезна поља