dragan-djilas-valjevoВАЉЕВО – Годину дана пре пада Милошевића изгледало је да у Србији не постоји опозиција, па је демократија ипак победила. Исто је могуће и 16. марта – поручио је у Ваљеву на предизборној конвенцији председник ДС Драган Ђилас, понављајући да је ДС једина странка која не жели у коалицију са СНС.

– Пре прошлих избора они су рекли да ће поништити све што је Борко (Стефановић) потписао у вези споразума са Косовом, јер је издајник, да ће струја одмах појефтинити и да ће у Србију доћи 100 милијарди евра страних инвестиција. Ништа од тога није испуњено. Онда су почели са кулама и градовима од Арапа, а нас више кошта гошћење тих шеика него што Србија има користи од њих. За скоро две године власти, један кокошињац у Србији нису направили – рекао је Ђилас, позивајући СНС да престане да плаши грађане да „Србија болује од рака“ и поручујући да је „Србија преживела свашта, па ће преживети и власт напредњака“.

Лидер демократа је поновио да су они једина странка која не жели да након избора буде коалициони партнер напредњака, „не зато што их не волимо, него зато што лажу и уништавају Србију“. Ђилас је чланове и симпатизере ДС позвао да не верују у истраживања јавног мнења по којима „ни они сами неће гласати за своју странку“, те је рекао да СНС на тај начин жели да створи атмосферу страха да су избори већ завршени.

– Пола опозиције се предало а пола се договорило, али ми имамо шансе да победимо, рекао је Зоран Ђинђић годину дана пре него што је срушио једног диктатора. Исто ми кажемо и данас. Не постоје „зелени“ и „жути“, постоје само „жути“ – једна једина ДС и зато ће број грађана који ће гласати за нас 16. марта бити огроман – казао је Ђилас.

Уместо, како је рекао, нереалних обећања које даје СНС, политика и резултати ДС у Београду и Војводини су више него опипљиви.

– Ако смо могли као Град Београд да спасимо ПКБ од гашења и покренемо га тако да 2.000 људи данас ради и прима плате, можемо и Србију. Уместо 600 милиона евра којима СНС мисли да из буџета плати отпремине за 100.000 људи који ће постати технолошки вишак, ми предлажемо да у 20 градова Србије буде уложено по 30 милиона евра за покретање производње у прехрамбеној индустрији, пољопривреди, енергетском сектору и образовању – рекао је председник ДС.

Поред Ђиласа, на конвенцији демократа говорили су потпредседници странке Наташа Вучковић и Бојан Пајтић, а представљени су и посланички кандидати ДС из Колубарског округа.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Ђилас поново о СНС-у

* Обавезна поља