DJELIC I DJILASБЕОГРАД – Посланик и функционер ДС Божидар Ђелић поднео је данас оставке на посланичку и страначке функције, будући да од 1. јануара постаје извршни директор инвестиционе банке „Лазард“, а у наредним годинама, како је рекао, неће имати професионални ангажман у Србији.

„Бићу базиран у Паризу, али ћу радити широм света – саветоваћу државе, велика предузећа и банке о финансијским стратегијама“, рекао је Ђелић на конференцији за новинаре у ДС.

Он се захвалио свима у ДС и онима који су га подржавали, али и онима који су га, како је рекао, нападали и оспоравали, „јер су га тако ојачали“.

Ђелић, који остаје члан ДС, рекао и да је ангажован у тој инвестиционој банци на неодређено време.

„Мислим да би било добро за нашу земљу када би људи попут мене, који ће се налазити у самом врху светских финансија, могли да помогну држави, али формирала се таква атмосфера да би свако моје ангажовање било погрешно протумачено. Нека они који стварају такву атмосферу размисле о томе и због тога неће бити мог професионалног ангазмана у Србији“, рекао је Ђелић.

Наводећи да је љут на Ђелића не зато што одлази у иностранство, већ што је 31. децембра због њега морао да обуче одело и стави кравату, лидер демократа Драган Ђилас је нагласио да је поносан „што човек који је био у врху ДС и радио разне и одговорне послове претходних 12 година у земљи, добио такву професионалну понуду“.

„Били би боља земља када би више људи који се баве политиком имали такво знање и квалитет да могу да добију међународне функције“, рекао је Ђилас.

Председник ДС је додао и да ће Ђелић недостојати у економском делу који демократе креирају и да је пуно помогао у прављењу економског програма који ДС жели да спроведе.

„Очекуејмо од њега да нам волонтерски даје савете и убудуће и сматрам да је то велико признање и за ДС када један од нас добија овако престижне понуде у иностранству. После Милице Делевић, која је добила позицију у Европској банци за обнову и развој, сада и Ђелић добија као најбољи показатељ тога да ДС има пуно квалитетних људи“, рекао је Ђилас.

Божидар Ђелић подноси оставку на место посланика и функције у ДС-у

Божидар Ђелић ће данас поднети оставку на место посланика у Скупштини Србије и функције у Демократској странци, али ће остати њен члан, саопштио ДС.

Због одласка на место извршног директора једне од најпрестижнијих инвестиционих банака на свету „Лазард“, Божидар Ђелић подноси оставку на место посланика у Скупштини Србије, као и на функције руководиоца Центра ресорних одбора и члана Политичког савета Демократске странке.

Како се наводи у саопштењу ДС, Ђелић остаје члан странке, а његов нови посао биће саветовање држава, великих предузећа и банака у спровођењу њихових финансијских стратегија.

Избор Ђелића на ту функцију доказ је квалитета кадрова којима располаже Демократска странка, пише у саопштењу.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ђилас све усамљенији – отишао и Ђелић

* Обавезна поља