BorisTadic2ПОДГОРИЦА – Почасни председник Демократске странке Борис Тадић изјавио је данас да је Србији, ради стабилности, потребна јака ДС, наводећи да актуелној власти највише замера на томе што политику своди на чисти макијавелизам.

Тадић је рекао да су ситуација у Србији и пад рејтинга ДС-а појаве које се не дешавају независно једна од друге.

“Уколико слаби ДС, као највећа опозициона странка, то аутоматски доводи до нездраве асиметрије између власти и опозиције, што утиче и на рејтинг странака на власти. Управо због тога је јака ДС неопходна да би се остварила стабилност у српском друштву”, казао је Тадић подгоричком “Дану”.

Према његовим речима, власт у Србији је веома некохерентна и не постоји минимум поверења, упркос великом заклињању коалиционих партнера на јединство и фантастичну сарадњу.

“То је голим оком видљиво и чак ни политика евроинтеграција, коју смо ми наметнули нашим политичким опонентима и коју они данас спроводе, није довољна за неопходну кохерентност и тимски карактер садашње владе Србије”, навео је бивши председник Србије.

Он сматра да оно што уједињује актуелну власт у Србији јесте вредносни и политички став да је у политици баш све могуће учинити, без обзира да ли се политички потези базирају на истини или лажи.

“То је суштинска разлика наше политичке опције и опције странака које су тренутно на власти. Није довољно што су усвојили наше стратешке и политичке циљеве и план за спровођење реформи. Потребно је да усвоје став да се политика не своди на чисти макијавелизам”, истакао је Тадић.

Он је казао да је увек подржавао добру сарадњу Србије и Црне Горе, додајући да је медијска помпа искоришћена за пласиране неистина да су за време док је он био на челу Србије нарушени односи Београда и Подгорице.

Тадић је додао да се никад није мешао у унутрашњу политику Црне Горе, наводећи да ће развој будућих односа две државе моћи да оцењује тек када види неки конкретан напредак.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Политика власти чист макијавелизам

* Обавезна поља