ivanicБАЊАЛУКА – Председник ПДП-а Младен Иванић изјавио је за БН телевизију да ће СНСД и Милорад Додик сигурно изгубити ове изборе, али да ће учинити све да остане на власти.

„Ја сам уверен да ће Додик 12.октобра у 23 часа прогласити да је победио, иако ће изгубити ове изборе. Онда ће то касније представити као неку велику међународну заверу. Међународни фактор с тим нема везе. Додик ће изборе изгубити вољом грађана Републике Српске“, рекао је Иванић.

Он је рекао да се СНСД и у претходном периоду показао као веома вешт у крађи избора.

„Замислите Додик каже како опозиција спрема превару. Како опозиција може спремати превару када су изборне комисије у највећем броју под његовом контролом. Он има инструменте присиле власти, он контролише полицију и већину медија“, рекао је Иванић и додао да Савез за промене неће дозволити крађу гласова и изборну превару.

„Опозиција ће одбранити број гласова који добије и којима побјеђује Додика. Он то зна и зато жели да се прикаже као победник избора и да силом остане на власти. Мислим да је то највећа опасност за Републику Српску. Најбољи одговор на то је велика излазност грађана. Велика излазност грађана значи и велику победу Савеза за промене и то ће онемогућити Додика у његовим плановима“, закључио је Иванић.

Никола Шпирић – Опозиција припрема насиље

БАЊАЛУКА — Потпредседник Савеза независних социјалдемократа (СНСД), владајућег у РС, Никола  Шпирић изјавио је да опозиција намерава да у појединим градовима изазове нереде и немире.

Он је рекао да ће до тога доћи јер су „свесни да губе изборе“ који се одржавају овог месеца.

Повод за ту оцену Николе Шпирића је најава градоначелника Требиња Славка Вучуревића из опозиционе Партије демократског прогреса (ПДП), да ће формирати нове безбедносне структуре, јер, како је казао, „градом круже наоружане групе“ које прете активистима опозиционих странака, а полиција не чини ништа.

Вучуревић је то изјавио пошто је у Требињу запаљен аутомобил Рајке Андрић која је недавно из СНСД прешла у ПДП.

Шпирић тврди да опозоција жели да изазове немире у Требињу и пренесе их на Пале, у Бијељину и Бањалуку.

Упозорио је бираче да „не наседају на провокације и да се гласовима одупру изазовима јуришања на институције и на Републику Српску“.

Шпирић тврди да није озбиљно схваћено његово упозорење да се чланови опозиције обучавају у иностранству, као и у Тузли одакле се део њих премшта ка Сребренику и Сарајеву.

Потпредседник СНСД је указао и на опасност по БиХ од радикланих исламиста и позвао руководство у Сарајеву да се, заједно са српским политичарима, заједно бори против тих изазова.

„Није лепо данас бити део државе по Дејтону, чије грађане САД – најјача сила на свету, ставља на ‘црну листу’ по основу исламског тероризма. САД се боре и праве међународну коалицију против стварања исламске државе у арапском свету, а ми немо посматрано да је из БиХ 350 ратника ислама у Сирији и да, по изјавама надлежних агенција и служби, има неколико хиљада ‘спавача’ „, казао је Шпирић.

Он је указао да Сарајево „треба да одустане да даје политичку подршку таквим пројектима јер нису добри ни за РС, ни за ФБиХ“.


Извор: РТВ БН, Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Иванић припрема терен за насиље у Српској

* Обавезна поља