leonid ivasovРусија данас треба да се бори, да ратује и диктира своје услове. Не обазирући се ни на чије изјаве, санкције и остало – оценио је бивши шеф руске војне дипломатије генерал у резерви Леонид Ивашов.

У кратком разговору за агенцију „Новоросија”, он је упозорио:

„Нове претње Русији санкцијама плод су доследне и методичне политике демонизације наше земље. Тиме се на Русију и њено руководство преваљује одговорност за све што се догађа и може догађати у Украјини. Запад мора пооштравати санкције јер је Обама у Генералној скупштини УН Русијом прогласио за другу највећу опасност по свет. А Европа се, по налогу Вашингтона, све више меша у украјинске процесе и настоји да своју кривицу опере упирањем прстом у Русију. Зато се и треба тући..

Упитан – какву улогу у свему игра Немачка? – генерал Ивашов је подвукао:

„Улога Немачке је прилично велика у Европи, али госпођа Меркел својим изјавама игра улогу провокатора. Она се, с једне стране, о нечему договара са Путином, али истовремено провоцира санкције против Русије. Немачкој је потребна Украјина и због своје плодне земље и као тржиште. Међутим, Немачка је данас послушна пудлица Америке. То је разлог што некада поносна Немачка игра улогу провокатора”.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Ивашов – Немачка као послушна пудлица Америке

* Обавезна поља