Ivica dacicБЕОГРАД — Председник СПС и премијер Ивица Дачић каже да поштује став СНС и да без двоумљења сматра да је најбоље решење расписивање ванредних парламентарних избора.

Тако би се, како наводи, добио нови политички легитимитет Владе да води земљу.

„Нисам помишљао да опструишем ову одлуку. Влада Србије ће на седници предложити председнику Србије (Томиславу Николићу), уз образложење, да се распусти скупштина и да се распишу ванредни избори. Треба да учинимо максимум да ванредни избори не угрозе реформе у Србији, преговоре са ЕУ и дијалог са Косовом“, рекао је Дачић.

Након седнице Главног одбора СПС-а, Дачић је рекао да одлука о ванредним изборима не треба да баци сенку на резултате које је Влада постигла последњих 18 месеци, јер је она „радила веома добро“.

Дачић је додао да ни за СПС нема бојазни да изађе на изборе јер је и за ту странку „ово добар момемант“.

Он је додао да на данашњој седници није било речи о некој будућој Влади, јер би ти било „нереално у овом моменту“, али је додао да је СПС имао добру сарадњу са коалиционим партнерима и да је план да се прво разговара са њима о саставу нове Владе.

СПС ће на изборе изаћи у истој коалицији, односно са Јединственом Србијом и Партијом уједињених пензионера Србије.

„Ово је једина коалиција које је опстала на политичкој сцени од 2000. године и очекујем најбоље резултате за њу“, рекао је Дачић.

Дачић је навео да је 29. јануар последњи рок за расписивање избора како би они били одржани 16. марта, за када је заказано гласање и на локалним изборима у Београду, Пећинцима и Неготину.

„Након што буде распуштена скупштина, Влада ће радити у техничком мандату али се то неће одразити на политичку стабилност земље, што је порука и за партнере из иностранства“, рекао је Дачић.

На седници су, осим лидера СПС Ивице Дачића били и Славица Ђукић Дејановић, Александар Антић, Бранко Ружић, Милутин Мркоњић, Душан Бајатовић.

Дачић је јуче изразио очекивање да ванредни парламентарни избори неће успорити европски пут Србије и дијалог измедју Београда и Приштине, саопштено је из Владе Србије.

Раније данас председништво СНС одлучило је да се иде на ванредне парламентарне изборе који би требало да буду одржани заједно са београдским 16. марта.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Избори најбоље решење

* Обавезна поља