aleksandar-vucic-dragan-djilasБЕОГРАД – Избори у Београду биће одржани када о томе буде постигнут политички консензус, а у међувремену ће Град наставити нормално да функционише, изјавио је данас шеф одборничке групе СНС у београдском парламенту Александар Јовичић, оценивши да се око тог питања вештачки прави тензија.

Напредњаци једва чекају изборе у Београду и СНС ће убедљиво победити, рекао је Јовичић.

Према његовим речима, и било која привремена мера или принудна управа би била боља за град Београд него политика коју је до сада водио смењени градоначелник Београда Драган Ђилас.

„Град Београд је одавно стао и ми желимо да га покренемо”, нагласио је Јовичић гостујући на ТВ Пинк.

СНС ће смањити градску администрацију, покренути важне пројекте, направити пресек стања рада градских предузећа… , рекао је он додајући да није толико битно ко ће бити кандидат СНС – а за градоначелника већ да је много важнији тимски рад.

Он је оптужио Ђиласа да је иза себе оставио градска предузећа са великим дуговима наводећи као пример Београд-пут с дугом од 21 милиона евра, јер су „Ђилас и ЛДП извлачили паре из Београд-пута за кампање”.

Предузеће Београдски водовод и канализација је 46 милиона евра у дугу, Београдске електране 233 милиона евра, Градска чистоћа 17 милиона евра, ГСП 61 милион евра, навео је Јовичић.

Он тврди да је Ђилас потпуно уништио градски буџет и направи катастрофално стање у престоници.

Са друге стране, менаџер Градског одбора ЛДП у Београду Младен Башић је оптужио СНС да је увео „ванредно стање” у Београду само због жеље да се смени један човек – Ђилас и да напредњаци немају никакав конкретан план шта треба урадити у Београду.

Башић је, гостујући на ТВ Пинк, навео да је СНС „врхунски неодговорна” према Београђанима.

Према његовим речима, СПС има „занимљиву позицију у тој причи”, јер је та странка била на власти у овом граду, а од њих се није чула било каква критика на рачун вођења власти у Београду у претходном периоду, док је ЛДП имала низ сукоба због критиовања београдске власти.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Избори у Београду након консензуса

* Обавезна поља