oliver-ivanovic4КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу и још четворици Срба требало би да буде изречена пресуда 21. јануара у Основном суду у Косовској Митровици.

Поступак против Ивановића и још четворице Срба се приводи крају, 18. јануара завршну реч требало би да изнесу адвокати преосталих оптужених Срба, Еулексове судије да обаве већање 19. и 20. јануара а дан касније и да саопште пресуду.

Ивановић је у изјави Танјугу, коју је доставио преко свог адвоката, рекао да је два дана за већање кратак интервал, с’ обзиром на судски материјал али да судије имају временско ограничење јер желе да испоштују одређене рокове, због чега је за 21. јануар заказано изрицање пресуде.

То се, казао је Ивановић, догађа само шест дана пре двогодишњице од мог хапшења које се догодило 27. јануара 2014. године.

Он сматра да у међувремену тужилац није успео да докаже наводе оптужнице и да то указује на политичку позадину хапшења и судског поступка.

Ивановић је оптужен за кривично дело ратног злочина почињеног над цивилима током 1999. и 2000. године.

Оптужницом су обухваћени и пензионисани пуковник МУП-а Србије Драгољуб Делибашић, адвокат Илија Вујачић, правник Небојша Вујачић и професор Александар Лазовић, који су оптужени за убиство и покушај убиства.

Ивановић и Делибашић се налазе у кућном притвору док остала тројица Срба суђење дочекују бранећи се са слободе.

Међународним судским већем Основног суда у Косовској Митровици председава судија из Румуније Роксана Комша.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Изрицање пресуде Ивановићу 21. јануара 2016.

* Обавезна поља