marko-jaksic 1НОВИ САД – За Демократску странку Србије локални избори на Косову завршени су 3. новембра, рекао је за РТВ посланик ДСС Марко Јакишић. Позиви за бојкот другог круга неће бити потребни, сматра Јакшић, јер су грађани малом излазношћу већ показали да не признају „Јахјагине и Тачијеве изборе“.

Марко Јакшић је оценио да је изузетно мала излазност гласача заправо политички тријумф заговорника бојкота. Он каже да неће учествовати „у даљој политичкој тучи“ и понавља да су притисци од стране Београда да се изађе на биралишта били гори него у доба комунистичког режима.

На питање како је још увек на слободи, иако је оптуживан као виновник нереда на северу Косова током првог изборног круга, Јакшић је оценио да су те оптужбе инструисане из центара моћи Београда ,које сматра главним кривцима за сва дешавања у тој покрајини.

Он се запитао како је могуће да, и поред материјалних доказа, до сада нико није процесуиран. Јакшић је навео и да та странка остаје при захтеву да се формира анкетни одбора Скупштине Србије који би требао да утврди истину и разоткрије све починиоце.


Извор: Р Т В

Оставите коментар

Оставите коментар на Јакшић тражи анкетни одбор

* Обавезна поља