viktor-janukovicКИЈЕВ – Украјински председник Виктор Јанукович оценио је да су протести у тој земљи пример екстремизма и радикализма, чиме се, како наводи АФП, јасно оградио од опозиције као организатора антивладиних демонстрација.

„Морамо да кажемо ‘не’ екстремизму, радикализму и изазивању мржње у друштву, иза чега стоји борба за власт”, навео Јанукович у писаном саопштењу из Председништва у Кијеву, пренела је агенција АФП.

„Вандализам који смо видели у окупирању државних институција и позива које смо чули, подсећају на нашу старију историју. Не желимо да се то понови”, рекао је Јанукович.

Украјински председник, који је био на боловању четири дана због респираторне инфекције, присуствовао је данас округлом столу на тему „Демократски процес и опасност од радикализма у Украјини”, коме су присуствовали посланици Европске уније и САД, овлашћени комесар за људска права у тој земљи и активисти антифашистичих организација и активиста за људска права.

Циљ окупљања је позивање супротстављених страна да престану са конфронтацијом у Украјини, наводи се на званичном сајту украјинског министарства рада.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Јанукович – Протести у Украјини пример радикализма и екстремизма

* Обавезна поља