Vuk-JeremicБЕОГРАД – Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој и народни посланик Вук Јеремић каже да је некомпетентност Драгана Ђиласа убрзала суноврат ДС.

Јеремић је оценио и да је Демократска странка „пала на најниже гране од оснивања“.

Јеремић је у интервјуу за Блиц рекао и да је на страначкој скупштини у децембру 2010. године упозорио да се ДС све више бави собом, а све мање интересом државе и грађана и да ће, уколико се то не промени, изгубити поверење народа.

„Жао ми је што се испоставило да сам био у праву, а некомпетентност тренутног лидера је само додатно убрзала суноврат, рекао је бивши функционер ДС и некадашњи министар спољних послова.

Упитан да ли би за ДС било боље да се на чело врати Борис Тадић или можда Драган Шутановац, Јеремић каже да пошто више није члан те странке не би било пристојно да из те позиције „кадрира“.

„Сматрам да је ДС-у неопходан модеран, социјално одговоран и државотворни развојни програм прилагођен изазовима 21. века, који ће бити у стању да изнесу млади, квалитетни људи“, рекао је Јеремић.

На питање у каквим је односима са челним људима државе, Јеремић каже да са премијером Ивицом Дачићем има изузетно коректну сарадњу још док су били заједно у влади, а да је такву врсту сарадње успоставио и са Томиславом Николићем и Александром Вучићем што је било неопходно за успех српског председавања УН.

Поводом Дачићеве изјаве да би га радо видео у СПС-у, Јеремић каже да поштује тај став, али да у овом тренутку не планира партијско ангажовање.


Извор: Б-92

Оставите коментар

Оставите коментар на Јеремић о паду ДС-а

* Обавезна поља