Има она анегдота кад је мали Босанац отишао са породицом у Дизниленд. И шета он тако Дизнилендом, кад угледа главом и брадом Шиљу.

– Тата, мама, види га Шиљо! – обрадовао се малишан.

А Шиља, кад је малишан мало одмакао, рече: “Ј… ти Шиљо матер!”

Океј, има пуно наших људи који по разним Дизнилендима шетају маскирани у Дизнијеве јунаке, јер, ко вели, боље бити Шиља у Дизниленду, него било која личност у Србији, евентуално Босни.

Али, пре неки дан, како су јавили таблоиди, у париском Дизниленду био је такозвани Зоран Бабић, било која личност у Србији, у слободно време директор Коридора Србије, у пратњи, како је писало, “своје атрактивне изабранице”, и није поштено ни видео Шиљу, јер су му још док је улазио у Дизниленд јавили да се срушио потпорни зид на Коридору 10.

И онда је, сто одсто, неки малишан из Србије који је био у паралелној посети Дизниленду препознао Зорана Бабића, и викнуо: “Тата, мама, види га Зоран Бабић!”

А Зоран Бабић је само одмахнуо руком: “Људи, сликао бих се с вама, ал’ су ми управо јавили да се срушио пурпурни зид на Коридору 10. Ј… му Шиљо матер”.

 

Није се знало на кога је тачно мислио када је ово последње изговорио, али је вероватно мислио на потпорни пурпурни зид, а не на препознатљив глас са ТВ екрана који је урлао на његов мобилни телефон у братском и пријатељском ромингу, званом Дизниленд.

После Бабићевог изласка гарантовано се срушио и Дизниленд, само вам то нису још јавили.

По доласку у Србију Бабић је рекао да је обрушавање – оригинални цитат са Пинка – “на неки начин било очекивано”.

– Надлежни су у априлу били сигурни да ће обрушавање десити за два месеца, две године… – рекао је у оригиналу Бабић, који ће највероватније ускоро постати лидер српске опозиције јер и они такође упорно предвиђају да ће се обрушавање десити за два месеца, две године, само што се то обрушавање никада не деси.

А Бабићево обрушавање се, као што видите, одиграло пре рока, па очекујемо нови опозициони блок, Савез за обрушавање, који ће предводити харизматични Зоран Бабић, илити, по Бабићу, хризантемични Зоран Бабић, који ће Вучића обрушити за два месеца, две године…

– Природа нас је предухитрила – закључио је Бабић, позната натприродна појава, за Пинк, зашто се обрушио потпорни зид пре предвиђеног рока за урушавање, и онда је држава, уместо да на лице места пошаље неке стручњаке за природу, на лице места послала стручњаке за натпририродне појаве, популарну БИА.

Грађевинац на Коридору 10 био је тог јутра тотално изненађен када је видео Бату Гашића, шефа БИА, како обилази срушени потпорни зид.

– Али, шта БИА може да зна о потпорним зидовима? – гледао је грађевинац у визит карту Бате Гашића, на којој је ситним словима писало: БИА – Бетон И Арматура.

– А ја мислио да БИА значи Безбедносно – информативна агенција… – схватио је грађевинац да је сво ово време био у заблуди.

– Ма, буразеру, ми смо колеге грађевинци! – лупио га је по рамену шеф БИА.

– Пааа, шта предлажете? – био је знатижељан изненађени грађевинац.

– Мој предлог је да се уместо прескупих потпорних зидова дуж целе Грделичке клисуре ударе керамичке плочице за купатило! – рекао је Бата Гашић, а изненађени грађевинац је био више него одушевљен идејом.

– А ко ће то обави? – питао је грађевинац.

– Имам ја људе, ви само набавите ладно пиво! – рекао је шеф БИА, Бетон и Арматуре, и јавио у централу тајну шифру операције: “Само фуговање Србина спасава!”

Председик Вучић је својевремено признао да је касно сазнао да је срушен Берлински зид па је зато био радикал скоро 16 година, али је зато Зоран Бабић за рушење потпорног зида на Коридору 10 сазнао на време, чак је знао и кад ће да се сруши, и све то током посете Дизниленду, далеком претку Српске напредне странке.

– Е да ми је у оно време био Зоран Бабић, ја бих одмах сазнао да је срушен Берлински зид, не бих траћио време с радикалима, него бих одмах постао напредњак, а Бата Гашић би истражио ко стоји иза рушења Берлинског зида и направио нови, макар то пореметило геополитичке циљеве великих сила! – рекао је председник Вучић по сазнању да је Зоран Бабић знао унапред да ће се срушити потпорни зид на Коридору 10, а да је Бата Гашић одмах добио задатак да истражи случај, зато што БИА сваким даном све више прераста у грађевинску инспекцију.

Ово све можда нема ни у Холивуду, али има у BIAWOOD-у, земљи која постаје велико градилиште, зато што се предано гради све што се у међувремену срушило.


Извор: Н-1

Оставите коментар

Оставите коментар на Kако је БИА постала Бетон и Арматура

* Обавезна поља