Пре тачно три године, 25. августа, Александар Вучић и Иса Мустафа су у Бриселу потписали споразуме о Заједници српских општина, енергетици, телекомуникацијама и мосту на Ибру у Косовској Митровици („Брисел II“).

“Спортским речником, Србија је победила са 5:0. Заједница српских општина ће имати свог председника, своју скупштину, директне институционалне везе са Србијом и озбиљна извршна овлашћења у многим областима. Имамо четири месеца за израду Статута Заједнице српских општина, главни договор смо постигли и ја честитам грађанима Косова и Метохије“, рекао је том приликом директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Данас је, тим поводом, народни посланик и уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић на Твитеру написао да се нада да ће домаћи медији данас с дужном пажњом обележити дан „велике дипломатске победе“ Србије у Бриселу – када је Марко Ђурић изјавио да је „Србија победила са 5:0“, а Александар Вучић честитао Србима на КиМ формирање „Заједнице српских општина“.

 

Марко прогласио победу од 5:0,а Вучић Србима са КиМ честитао формирање Заједнице српских општина. Надам се да су српски медији данас с дужном пажњом подсетили на овај значајан датум и велику дипломатску победу‘. Очекујем неки специјал на РТС. Или, оно целодневно на Пинку? Ред је“, написао је Вукадиновић.

Вукадиновић је подсетио и на то да је тадашњи премијер Србије Александар Вучић рекао да су у Бриселу потписана сва четири споразума и да је оценио да су то „добри споразуми који гарантују сигурност Србима“.

„’Мислим да наш народ на КиМ има разлог за задовољство, постигли смо добре споразуме. Вечерас се успоставља Заједница српских општина’ (А. Вучић, 25. август 2015).

Заиста не разумем чему онда ова актуелна фрка и хистерија. Имамо добре споразуме, имамо ЗСО, способно руководство…“, закључио је иронично Вукадиновић.


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Споразум о ЗСО, Вучићеве лажи и Ђурићевих 5:0

* Обавезна поља