Aleksandar-ApostolovskiАко Александру Вучићу коначно досади да се бави Србима, што је тешко поверовати, па се повуче са власти, што је такође тешко поверовати, чека га нова фотеља. Додуше, није удобна. Тврда је, тесна и стресна. Права новинарска. А и газда, страни власник, може да му откаже уговор о раду.

Али, то је тек само мали изазов за Вучића. Најмоћнији Србин показао је да је дефинитивно спреман да преузме посао доскора најмоћније Српкиње, која је емигрирала са телевизије у штампу, па сада два пута месечно прави интервјуе за НИН.

Таман смо помислили да је тај формат телевизијског иследништва уживо отишао у историју, кад, догодио се чудесан преокрет. Уместо Оље Бећковић, у студију је шоу водио Вучић. И уместо једног водитеља, који испитује више гостију, Вучић је унео револуцију у телевизијске формате: он сам испитивао је четворицу новинара.

Матијина ћерка се водила принципом да поставља непријатна питања и да при тим радњама сопствених усана једнако ужива, док обавља ту преко потребну ампутацију гостовог језика. И Вучић је више пута показивао да ужива у сличној хируршкој активности, те су, уз већ испољене политичке разлике, показали да ипак имају нешто заједничко.

Најављивано је да премијер у недељу, управо у Ољином термину „Утиска недеље” на Деведесетдвојци, слуша тешка и непријатна питања која би га евентуално извела из такта и направила од те вечери узбудљиви политички ток-шоу. А заправо је утисак био да му они вешто асистирају, док он, кошаркашки речено, погађа чисте зицере.

Злобници би рекли да је Милорад Вучелић био најзадовољнији јер се више његово име неће спомињати као пример слаткастог телевизијског интервјуа који је у давна времена водио са Слобом и разбио га – као прексиноћ Света Марјановић Вучића.

Бивша шефица НУНС-а Надежда Гаће није чак ни показивала амбицију да се стави у ту њој тако далеку позицију новинара који пита. Она је водила дијалог што са премијером, што са сама собом, мислећи, вероватно, да је дошла на нови рандеву НВО са вођом. Иван Цвејић се није превише мешао у велику представу помирења Деведесетдвојке и Аце, који је заиста показао благу страну своје нарави. Чак је лично најавио „24 минута” Зорана Кесића, тврдећи да га редовно гледа. Нисмо приметили да ли је држао шипак иза леђа.

Ако је до прексиноћ било тешко поверовати власнику Б92 и ТВ Прва да је Ољина екстрадиција са ударног термина на некакав Б92 Инфо канал, мало гледану кабловску филијалу Деведесетдвојке, учињена како би се развијао нови канал вести, што је било једнако уверљиво идеји да Би-Би-Си пресели емисију „Топ гир” на Палмину телевизију – сада је та теза пропала. Ако је Вучић постао Оља, шта ће бити Бећковићка? Можда уђе у владу?


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Како је Вучић постао Оља

* Обавезна поља