KoalicijaБЕОГРАД – Лидери Нове демократске странке у оснивању, Лиге социјалдемократа Војводине и Заједно за Србију, Борис Тадић, Ненад Чанак и Душан Петровић потписали су данас коалициони споразум о заједничком изласку на предстојеће изборе 16. марта.

Тадић, Чанак и Петровић су на конференцији за новинаре, по потписивању споразума, поручили да је то природна коалиција и да ће им окосница предизборне кампање бити на економским темама.

Тадић је истакао да су све опозиционе странке на ивици цензуса сем коалиције коју предводи и на нико не може де предвиди који ће резултат постићи на мартовским изборима.

„Убеђен сам да ћемо постићи изузетан резултат” рекао је Тадић и нагласио да није било никаквих политичких договора ни са странкама на власти као ни са онима у опозицији.

Након избора додао је одлучиваће се о евентуланим коалицијима, а пре свега фокус ће бити на економском програму.

Тадић је додао да је коалиција са УРС и листе коју води немогућа.

Он је најавио неопходност промене политичког система и у вези са тим рекао да ће предложити закон о политичким странкама, нови закон о политичком систему али и промену Устава.

Петровић је нагласио да коалиција има јасан план развоја, да ће Тадић бити на челу листе и да ће лидери коалиције учинити све што је потребно да се у грађанима пробуди нова енергија и да зато излазе са планом који је везан за економију, просвету, културу…истакавши да ће ту нову енергију донети и новом сазиву парламента.

Чанак је рекао да је пре долакса на конференцију за новинаре поново подлегао снимак конвенције ДС у Београдској арени 2012 године и да све што је тада рекао може и сада да понови.

Оно што квари, казао је Чанак, јесте што није више лидера и странака грађанске оријентације пришло коалицији у којој је и ЛСВ.

„Принцип окупљања око програма јесте пут за супротстављање власти, начин да се она коригује и учини бољом. Ово је скуп странака који је алтернатива власти како на изборима тако и после” рекао је Чанак.

Он није одговорио на питање да ли ће ЛСВ остати у већини у покрајинском парламенту истакавши да ће ситуација бити јаснија када се заврше републички избори и да ће се тада поставити питање и избора у Војводини.

На питања је одговарао Тадић који је навео да се коалиција око НДС обраћа пре свега апстинетнима и онима који су пре него што се њихова листа појавила одлучили да 16. марта остану код куће.

„Имамо јасну визију којом ћемо да мотивишемо грађане, а ако више од милион и по људи остане код куће садашње странке на власти добиће и више него што очекују за своју подршку.„ рекао је Тадић,.

Новинаре је занимало и ко ће коалицији коју предводи бити главни противник у кампањи и за бирачко тело нашта је лидер НДС одговорио да то није ДС већ све странке владајуће коалиције.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Каква коалиција – Тадић, Чанак, Петровић!!

* Обавезна поља