vokri,-blater-i-karadzic.gifПРИШТИНА – Председник ФС Косова Фадиљ Вокри потврдио је за Б92 да ће селекција Косова играти први пријатељски меч против Хаитија 4. марта.

Вокри је додао да се око овог меча није консултовао са челницима Фудбалског савеза Србије јер има дозволу ФИФА.

Вокријеве речи потврдио је и председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић.

„Да, договорен је меч 4. марта на Косову. Видећемо, мислим да је то добро за Косово и за развој фудбала овде“, рекао је Вокри за Б92.

На питање да ли је пријатељски меч са Хаитијем договорен уз сагласност челника Фудбалског савеза Србије, вокри је рекао да не види због чега би то радио. 

„Не знам зашто бисмо их контактирали. Нас не интересује Фудбалски савез Србије, нас интересује Фудбалски савез Косова. Ми смо од ФИФА добили одобрење да можемо да играмо пријатељске утакмице на састанку 13. јануара, постоји писани документ“, додаје Вокри.

Вокри међутим тврди да тамошњи савез још увек неће покушавати да приволи играче који већ играју за неку од етаблираних репрезентација.

„То је пре свега питање за селектора. Звезде које играју у Швајцарској и Албанији у овом тренутку квалификације, спортска етика нам не дозвољава да их позовемо. Мислим да ми имамо доста других играча који су млади и талентовани и који могу да играју за репрезентацију Косова. Када ми будемо равноправни члан УЕФА и ФИФА и када будемо учествовали у квалификацијама, тада ће они сами одлучити где ће играти“, рекао је Вокри и додао да очекује да ће Косово у најскоријој будућности постати члан ФИФА и УЕФА.

Караџић: Не можемо ми ту више ништа

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић рекао је да Србија више ништа не може да уради поводом данас најављене пријатељске утакмице Косова с Хаитијем.

„То је одлука ФИФА и у складу је са препорукама наше владе, то је завршена прича“, рекао је Караџић агенцији Бета. 

Репрезентација Косова ће 5. марта, највероватније на стадиону у јужном делу Косовске Митровице, играти прву медјународну утакмицу против селекције Хаитија.

Караџић је на новинарско питање одговорио да сигурно неће ићи, као и да не очекује да ће добити позив за ту утакмицу.

„То ми не пада на памет. Нити ће они мене звати, нити ћу ја ићи. И да ме позову, мислим да то не би имало смисла. Зна се коју ми релацију имамо са тим такозваним Фудбалским савезом Косова“, рекао је Караџић.

Светска фудбалска федерација (ФИФА) почетком године је дозволила Косову да организује и игра пријатељске утакмице, али без националних симбола и химне.


Извор: Б-92, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Караџић – Косово игра са препорукама наше владе

* Обавезна поља