djilas sremska mitrovicaСРЕМСКА МИТРОВИЦА – Главни разлог расписивања избора су катастрофални резултати најбитнијих министарстава, а не наставак реформи, оценио је председник ДС Драган Ђилас.

Он је такође рекао да „нико последње две године не помиње здравство и образовање“. „Опорезивањем професора и лекара послата је порука да се не исплати улагати у своје образовање. Није циљ да смањујемо плату онима који имају 60.000 динара, већ да повећамо онима који имају 20.000“, рекао је Ђилас на предизборном скупу у Сремској Митровици, а саопштио је данас ДС.

Он је окупљеним грађанима поручио да ДС има јасан план како кроз улагања да економски покрене земљу.

„Ми кад обећавамо, то не радимо због неке лажне визије и идеје, већ због наших резултата. Не може привреду да реформише онај ко нема ниједан дан радног стажа ван политике“, рекао је Ђилас.

Коментаришући оптужбе из Српске напредне странке да је Мирослав Мишковић кандидат ДС за премијера, Ђилас је рекао да је то измишљотина и подсетио да су на листи напредњака чланови породице Карић.

Заменик председника ДС-а Бојан Пајтић указао је да је у „свако радно место и отворену фабрику последњих 14 година у Војводини уткано знање и рад чланова ДС“.

„Ми смо најзаслужнији што је овај део Војводине од тамног вилајета постао сјајна дестинација за инвестиције. Када данас Александар Вучић говори о Бошу вероватно га није срамота, али сви Сремци знају ко је заслужан за ову инвестицију“, казао је Пајтић.

Он је оценио и да СНС не заслужује нову шансу зато што још нису исплатили дуг пољопривредницима за прошлу годину, али и због намере да продају пољопривредно земљиште Арапима, јер ће се тиме, како је навео, драматично повећати незапосленост.

На скупу су говорили и чланица политичког савета ДС-а Вида Огњеновић и функционер те странке Горан Јешић, који је изјавио да ДС-у никад није било лакше да води кампању, јер је растерећена присуства оних који су у њој били само због власти и личних интереса.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Катастрофални резултати узрок расписивања избора

* Обавезна поља