aksionov krim premijerСЕВАСТОПОЉ – Кримски премијер Сергеј Аксјонов објавио је да његова аутономна република формира своје војно-поморске снаге којима ће командовати Денис Березовски који је до данас био командант Ратне морнарице Украјине.

„Република Крим ће имати своје Војно-поморске снаге којима ће руководисти контраадмирал Березовски. Сви официри и подофицири који се закуну на верност кримском народу сачуваће своје садашње плате, чинове и функције. Сви који то не пожеле, имаће прилику да напусте службу. Обећавам – нагласио је Аксјонов – да за свој избор нико неће сносити никакве последице”.

Истовремено је објавио: да је својом наредбом све припаднике Ратне морнарице Украјине, који су на служби у Севастопољу, ослободио обавезе да извршавају било какве наредбе незаконите власти у Кијеву, укључујући и „министра одбране”.

Аксјонов је посебно нагласио да Симферопољ не признаје ни власт у Кијеву ни законе које штанцује „Врховна Рада” и да га зато уопште не занима шта пучистички врх мисли о кримском референдуму зааказаном за 30. март.

Кримски премијер је оно што се догађа у „Врховној Ради” назвао „правом баханалијом”

Оставите коментар

Оставите коментар на Крим формира своје поморске снаге

* Обавезна поља