marin-lepen0ПАРИЗ – Марин Ле Пен, чија је партија Национални фронт тријумфовала на европским изборима у Француској, упозорила је данас немачког канцелара Ангелу Меркел на опасност од „експлозије“ ЕУ и тога да Немачка на себе навуче мржњу због политике штедње.

Марин Ле Пен изразила је и симпатије према Путину због поступања у украјинској кризи.

Ле Пен је у изјави немачком политичком недељнику „Шпигел“ такође бранила своје симпатије према поступању Русије у украјинској кризи.

– Ако она (Меркел) не види патње којима су погођени преостали европски народи, Немачка ће навући мржњу на себе – рекла је Ле Пен упозоравајући на погубност немачког курса штедње.

Ле Пен је, наглашавајући да Меркел брани политику повољну за Немачку, истакла да је та политика, међутим, штетна за све друге земље.

– Она верује да се може стварати политика против народа…. – рекла је Ле Пен, поводом политике Меркелове и упозорила да то може довести до „експлозије ЕУ“.

Француска десничарка је, такође, навела да она не може Меркеловој пребацити што жели јак евро.

– Ја пребацујем нашим сопственим вођама, који не заступају наше интересе. Јак евро руинира нашу земљу – рекла је Ле Пен и додала да руски председник Владимир Путин мисли прво на интересе Русије.

– На основу тога гајим према Путину исто поштовање, као и према Меркеловој – рекла је Ле Пен.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ле Пен критикује Меркелову

* Обавезна поља