Chemtrails 6Необична појава паучине која се у већој мери појавила у разним деловима Београда узнемирила је грађане престонице. Слике дрвећа и електронских стубова прекривених влакнима још једном су подстакле теорију да се изнад наших глава врше тајни експерименти и да је паучина повезана са необичним траговима на српском небу.

Иако су грађани постојање влакана које прекривају делове Београда документовали фотографијама и видео-снимцима, у надлежним институцијама тврде да им се нико званично није обратио за анализу и да не знају о чему се ради.

Појава мистериозних влакана није, међутим, карактеристична само за подручје Београда.

„Мистериозна влакна појавила су се широм Србије на свим урбаним подручјима. Сваки град у овој земљи био је засут огромном количином паучине. На крају октобра, када су температуре 10-12 степени Целзијусових, природна паучина не може да се појави“, тврди у разговору за Спутњик председник еколошког покрета Новог Сада Никола Алексић, аутор научног рада о „кемтрејлсу“, који је презентован на Међународној еколошкој научној конференцији.

„Не слажем се са тврдњом да су влакна непознатог порекла. Тачно се зна сврха, порекло и последице избацивања тих нити за људску популацију. Једино се то од јавности скрива. Ако узмете пажљиво нити и намотате на штапић и покушате да их запалите, за разлику од обичне паучине која се распада и од врелог ваздуха, влакна о којима говоримо након загревања после неколико секунди почињу да горе плавим пламеном. То доказује да није реч о паучини, већ о вештачкој творевини“, каже Алексић.

nikola-aleksic 1

Без обзира на многе жалбе грађана широм света, постојање појаве званично се негира. Ипак, необичних трагова авиона на небу сваким даном је све више…

Они који верују у „кемтрејлс“ тврде да се већ дуже од 10 година врши интензивно „запрашивање“ становништва планете из ваздуха. Специјално модификоване летелице са великих висина избацују, односно распршују одређене биолошке агенсе, чији је тачан хемијски састав за сада непознат, као и сама сврха због које се оваква операција обавља.

Без обзира на многе жалбе грађана широм света, постојање те појаве званично се негира а сви који о томе јавно причају сврставају се у категорију конспиративних теоретичара.

Ипак, број необичних трагова авиона на небу сваким расте из дана у дан …

И док се нормалне млазнице настале од издувних гасова избачених из турбина авионских мотора на висини већој од 10.000 метара претварају у ледене кристале и могу се одржати у ваздуху највише 20 минута, хемијски млазеви остају у ваздуху веома дуго и онда се полако шире и повезију, формирајући облак типа цирус. Млазнице се полажу најчешће у облику знака X или мреже.

Еколошки покрети у свету и региону увелико причају о овом феномену, а о „кемтрејлсу“ се расправљало и у парламентима Шведске, Италије, Грчке и Шпаније.

Швеђани су чак тужили владу због кршења начела јавности, односно одбијања да надлежни одговоре на више од 4.000 захтева грађана о авионском запрашивању земље аеросолом.

Године 2014. о овој појави расправљало се и у Уједињеним нацијама.

На седници посвећеној контроли времена и „кемтрејлсу“ наведено је да су у питању експерименти чији је циљ промена климе због заштите пољопривреде и усева због глобалног загревања.

Постојање геоинжењеринга потврдио је и лични саветник Барака Обаме за науку и технологију Џон Холдрен. Нагласивши да геоинжењерингу треба приступити пажљиво, Холдрен је објаснио да се преко беле паучине атмосфера третира алуминијум-диоксидом, баријумовим солима и другим једињењима којима се контролишу временске прилике на одређеној територији.

Међутим, у последње време све више се доводи у питање и тврдња о глобалном загревању. Због чињенице да температура на глобалном нивоу статистички нема значајан пораст, све је више научника који тврде да је у питању пропаганда и да глобално загревање није условљено људским фактором већ природним цикличним процесом.

Поборници теорије о систематском запрашивању тврде да су у експерименте укључене све земље чланице НАТО пакта или оне које су потписале Споразум о партнерству за мир.

„Циљ тог запрашивања заједно са употребом ГМО је смањење људске популације са седам милијарди на 500 милиона. Та намера је јавно обнародована на споменику Новог светског поретка у Џорџији. На каменим блоковима тешким 600 тона, исписано је десет циљева новог светског поретка на шест светских језика, закључује Алексић.


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Кемтрејлс – теорија завере или изазивање климатских промена?

* Обавезна поља