lavrov-keriВАШИНГТОН – Министри спољних послова САД и Русије, Џон Кери и Сергеј Лавров, разговарају данас о начинима за превазилажење кризе у билатералним односима, само два дана после отказивања самита Обама-Путин.

Односи две државе заоштрени су пошто су власти у Москви одобриле политички азил бившем службенику америчке Националне безбедности Едварду Сноудену, којег Вашингтон потражује због објављивања поверљивих информација.

„Односи САД и Русије су, нема потребе ни да кажем, веома важни и обележени пре свега заједничким интересима, али повремно долази до сукоба тих интереса. Мислим да смо сви свесни тога”, рекао је амерички државни секретар Кери на конференцији за новинаре у Стејт департменту пре почетка састанка.

Кери је подсетио да су и он и Лавров бивши хокејаши и додао да у дипломатији, као и у хокеју, повремно долази до судара.

„Није тајна да имамо изазове у нашим односима, и то не само у случају Сноудена. О томе ћемо данас сигурно разговарати и овај састанак је важан јер је изнад свих тих судара и неслагања”, рекао је Кери.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Кери и Лавров о кризи односа

* Обавезна поља