parlament-velike-britanije-foto-tabtimes-com_fЛондон – Британски посланици дрогирају се кокаином, открио је таблоид Сун. Трагови те дроге нађени су у тоалетима широм Вестминстерске палате, у којој се налазе оба дома Парламента. А да све буде врхунски – Британци би ускоро требало да реновирају два тоалета у Парламенту, и то за фантастичних 100.000 фунти! Па кад се „раде“, нек се „раде“ са стилом и ексклузивно!

Новинари британског листа добили су дојаву од неименованог извора из Доњег дома Парламента да се посланици редовно дрогирају. Они су решили да то провере, па су пронашли остатке кокаина у укупно девет тоалета.

Прво су трагови дроге пронађени у WЦ-у у бару парламента који користе туристи који свакодневно посећују Вестминстерску палату. Међутим, даљом истрагом испоставило се да је кокаин коришћен чак и у тоалетима у којима је забрањен приступ посетиоцима.

За детектовање кокаина новинари су користили брисеве какве користе полиција и царина. Тај тест има хемијски индикатор за дрогу, па се након трљања одређене површине појављује плава боја уколико је позитиван. Прегледали су површине погодне за дрогирање у тоалетима, попут даски WЦ шоља и машине за сушење руку.

Испоставило се да је брис поплавео у чак девет тоалета. С обзиром да се тоалети у Вестминстерској палати редовно чисте, Сан наводи да је кокаин у тоалетима коришћен неколико сати пре него што је урађен тест. Према наводима новинара, то значи да више људи у парламенту редовно конзумира кокаин од раног јутра.

Британски лист такође наводи да је туристима веома тешко да прокријумчаре дрогу поред строгих провера и 500 полицајаца, па верују да је унео неко кога обезбеђење добро познаје.

Посланик владајуће торијевске странке Даглас Карсвел био је згранут открићем.

„Нешто је труло у вези са овом институцијом и с британском демократијом „, рекао је Карсвел. Међутим, портпарол парламента верује да је неко од туриста унео кокаин.

Немачка телевизија је 2005. нашла трагове кокаина у згради Европског парламента у Бриселу. Тада су новинари испитали 46 тоалета, а у чак 41 пронашли су остатке те дроге!


Извор: Тројка

Оставите коментар

Оставите коментар на Кокаин – дрога парламентараца

* Обавезна поља