političariБЕОГРАД – Обећања о изградњу путева, па и читавих коридора и то пре рока већ су ушла у вицеве, а сами путеви у историју по дужини (не)изградње.

Брда и долине се у српској верзији политичара претварају у жичаре и тобогане, а нека од обећања спадају у домен прича за варање мале деце. Такво је оно антологијско (неиспуњеног, наравно, јер само нам још то фали) Драгана Марковића Палме да ће до краја 2012, посетиоци Јагодине да се пењу жичаром до брда, па потом да се спуштају тобоганом у базен. А колико је базена грађено и обећано, чудо је да их свака већа кућа у Србији нема.

Из “Блицовог” угла важно је поменути да су сви лидери странака – и оних који су данас на власти и оних који су у опозицији, уочи предизборне кампање потписали Иницијативу о департизацији. Е, колико су били озбиљни и колико нас нису лагали, толико су и предузећа департизована!

Иако је неспорно да је „Фијат“ отворио погону Крагујевцу и да је ту и тамо било мањих инвестиција – милијарде из Русије, Кине, Азербејџана и с којих све крајева света су изостале. А „Икеа“, ево, већ двадесету годину – само што није!

Кад те нетко први пут превари – он је крив, кад те други пут превари – обоје сте криви, а ако те трећи пут превари – само си ти крив. Не тврдимо да су лагали, али да ли да верујемо њима или својим очима?

               Нису политичари обећавали само инвестиције
Томислв
Николић
“Сменићу Тијанића исто вече кад дођем на власт јер ми не треба слуга на функцији директора Јавног сервиса.”(јул 2011.)
Бојан Пајтић “У наредне три године биће изграђени или обновљени сви путеви у Војводини.”(август 2012.)
Александар Вучић
“Ма немојте, молим вас. Није ни озбиљно нити реално да Ивица Дачић буде премијер, јер ће на том месту бити Томислав Николић. У то сам уверен.” (фебруар 2012.)
Ивица Дачић
“Очекујем да ће наредних дана бити финализовани преговори о двојном држављанству са Црном Гором и да ће споразум ускоро бити потписан.” (децембар 2008.)
Милутин Мркоњић
“За две и по године у Србији мора да буде комплетиран аутопут од Хоргоша до Новог Сада, од Лесковца до Македоније и од Ниша до Бугарске. У противном, ја ћу напустити ову функцију, а држава ће постати саобраћајно слепо црево Европе.” (јул 2008.)
Борис Тадић
“Аутопут од Новог Сада према Мађарској биће завршен до краја ове (2010) године, онај према Бугарској почетком 2012. године, док ће почетком 2013. године бити завршен и аутопут према Македонији.” (август 2010. )
Зорана Михајиловић
“Свака агенција основана је посебним законом. Сада спремамо предлог да их смањимо на 50. Ти закони, поред закона о јавним набавкама, биће нешто што ћемо радити у првом тренутку.” (април 2012. )
Млађан Динкић
Има само једна препрека која ме може зауставити да ове акције не вреде на тржишту, а то је ако, не дај боже, Николић победи. Ако се то деси акције неће вредети ништа. Ако Тадић победи, ја вам гарантујем да ће свако добити по хиљаду евра.” (јануар 2008. )

Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Нека од њихових обећања

* Обавезна поља