komnen-becirovic-u-parizuПАРИЗ – У Културном центру Русије у Паризу одржан је, 10 октобра, скуп на тему Запад и Русија у контексту садашњих збивања у Украјини на коме је говорило низ личности које су се истакле у борби против медијских лажи у служби империјалистичке политике коју Запад води током последњих петнаест година, заправо од распада Југославије и Совјетског Савеза на овамо. Поменимо међу њима посебно: белгијског новинара и публицисту Мишела Колона (Michel Collon), неуморног борца против дезинформације која је харала за вријеме рата у Босни, НАТО агресије на Србију и Црну Гору, на Ирак и Либију и ратова оркестрираних у Сирији и Украјини који још увелико бесне. Мишел Колон је аутор и филма о страдању косовских Срба под насловом Уклети Косова, Le damnés du Kosovo. Набројао је, између осталих, велике медијске преваре као што су покољ у Рачку, Садамово оружје за масовно уништавање, Гадафијево бомбардовање Бенгазија, Асадова употреба хемијског оружја, Јануковичево убијање мирних манифестаната у Кијеву. Све најгоре подвале како би се узбунило јавно мнење како би се нашао изговор за војна уплитање и такозване хуманитарне ратове!

Слично је говорила америчка новинарка, такође велики борац на пољу истине, Дајана Џонстон (Diana Johnstone) која је свих прохујалих година владавине лажи остала доследна у својој борби за истину, посебно у односу на Србе. Већ самим тим што је ауторка књиге о злочиначком рату НАТО-а против њих, насловљене Крсташки рат лудака, Fool’s Crusade или La croisade des fous у француском издању.

Јак утисак је произвело излагање Нилса Андерсона (Nils Anderson), храброг швајцарског издавача шведског порекла те политичког аналитичара, који је изнео кршење свих договора и обећања од стране Запада датих Русији приликом распуштања Варшавског пакта и уједињења Немачке, да неће бити ширења НАТО-а на Исток. Напротив, до тога је убрзо дошло примањем источно-европских и балтичких земаља у НАТО, а затим коначним запоседањем Балкана агресијом на Србију.

У ствари, ондашње руске вође Горбачов и Јељцин показале су се крајње наивним, насевши обећањима западних лидера, не само у домену геостратегије него и економије, што је у свом излагању снажно истакао египатски геополитолог и економиста Самир Амин (Samir Amin). Посебно је нагласио колико су савети Џефри Сакса били кобни по руску економију, омугућивши успон олигарха, пљачку Русије и одлив астрономских сума на Запад.

Иако није био на листи говорника, Комнен Бећировић се међу првима јавио за ријеч кад се отворила дискусија, представивши се као Србин Црногорац који, како је рекао, веома добро зна о чему говори, будући да је његов народ био жртва зла НАТО-а што се сада спрема на Русију. Затим је наставио, подсетивши да ово што се дешава већ скоро годину дана у Украјини, само је наставак такорећи хиљадугодишњег рата Запада против Русије: војна Тевтонских витезова које је успео да порази Александар Невски 1242 на Чудском језеру, дослух Рима у једном моменту са Татарима чије су хорде баш у то време нападале и пустошиле Кијевску Русију, пољска најезда почетком XVII века кад је посејано зло у Украјни, затим поход шведског краља Карла XII почетком XVIII, па Наполеона почетком XIX века на Русију, Букурештански мир 1792 наметнут од стране Запада победничкој Русији која је била на путу да ослободи поробљене народе у турском ропству. Кримски рат које су од 1853-1856 водиле Француска и Енглеска у савезу с Турском против Русије, Берлински конгрес који био неповољан по Русију опет ради спашавања умируће отоманске царевине, комунизам што га је Запад, како је то изванредно показао Сољженицин, послао да изазове хаос у Русији, и чије је недоношче као држава баш Украјина, а затим фашизам мучким нападом Хитлерове Немачке на Русију…

А пошто је један од говорника поменуо Маркса као пријатеља Русије, Комнен је рекао да је Маркс са Енгелсом био, напротив, мрзитељ Русије, подржавши, између осталог, Енглеску и Француску у Кримском рату. И додао да се управо његово учење, као казна, оборило баш на Русију и држало је у власти преко 70 година. Затим је најавио да ће, пошто је већ у вези с Русијом наведена једна знаменита личност као што је Карл Маркс, он цитирати једну другу знамениту личност, заправо једног од џинова европске политике XIX века, оснивача једног моћног царства, чије речи савршено пророчанске одражавају трагедију која се данас одвија у Украјини. Не откривши његово име и оставивши присутне у неизвесности, Комнен је у напрегнутој тишини стао да чита:

“Снага Русије може бити поткопана само ако се од ње одвоји Украјина. Они који желе да то ураде, не само да их морају одвојити, већ Украјину морају супротставити Русији, закрвити два дела једног народа и гледати како брат убија брата. Да би то остварили, потребно је пронаћи и одгајити издајника међу елитом и уз помоћ њих изменити самосвест једног великог дела народа до те мере да мрзе све руско, да мрзе свој род, а да то не знају. Остало ће учинити време.”

Да би саопштио име аутора ових редова, које се ипак за вријеме читања од двојице-тројице присутних полугласно чуло: Ото фон Бизмарк. И, пре него је његова интервенција поздрављена аплаузом, Kомнен је наставио, рекавши:

“Црни пламен је у наше време преузео криминални идеолог америчког империjализма и владавине над светом, Збигњев Бжежински који у својој књизи Велика шаховска табла, изашлој 1997, отворено заговара да ће Русија бити веома ослобљена, у ствари престати да буде велика сила и одбачена ка Леденом океану, ако се од ње одвоји Украјина. Он се, откад букти ово зло у Украјини, огласио неколика пута упоредивши Путина, након повратка Крима у крило Русије, са Хитлером и његовим припајањем Судета Немачкој. Пре неколико дана опет смо га видели и чули на CNN-у, како позива да се цео свет уједини против Путина… Јасно је да се Русија данас налази у највећој опасности, да она мора да тога буде крајње свесна и да предузме све мере самоодбране.”

Испоставило се да је Комненово саопштење било за велику већину присутних право откривење па су за време коктела који је уследио, многи пришли да му честитају, тражећи му да им пошље цитат. Међу њима и стари саборац из из свих битака Мишел Колон, како би Бизмаркове речи дифузирао на свом познатом сајту Investig’Action. А директор Културног центра, Игор Шпинов, рекао му је да је један његов пријатељ недавно купио кућу у Црној Гори; додавши с осмехом на лицу да зна да је Црна Гора увела санкције Русији! На Комненову примедбу да је садашња власт то учинила како би задобила милост ради уласка у Нато чиме би Црна Гора фактички постала обична база Алијансе. На то се Игор Александрович нашалио: “Па онда ћу рећи свим мојим пријатељима да пoкупују куће по Црној Гори, како тако Црна Гора не би постала база Натоа.”


Извор: Српски културни клуб

Оставите коментар

Оставите коментар на Комнен Бећировић о лажима Запада

* Обавезна поља