kosovo-cik480258ПРИШТИНА – „Централна Изборна Комисија“ објавила је коначне резултате локалних избора по којима је листа „Српска” освојила укупно највише одборничких места у девет општина са већински српским становништвом.

Тако је у општини Лепосавић листа „Српска” освојила осам одборника, Демократска Иницијатива четири, СЛС два, Грађанска иницијатива „СДП” два одборника, листа „Заједно” једног одборника и Иницијатива за бољи живот једног одборника.

У општини Ново Брдо Демократски савез Косова добио је четири одборника, „Српска” три, листа „Опстанак” два, Демократска Иницијатива такође два одборника, а Српска Иницијатива, СЛС, „Заједничка Будућност” и ДПК по једног одборника.

Штрпце је такође у највећем броју дало поверење „Српској” која је освојила шест одборничких места, а следе је СЛС са пет, ДПК са два и „Самоопредељење” и ДСК са по једним одборником.

У општини Зубин Поток „Српска” је била убедљива са 11 одборника, ДСК има два одборника, а ДПК и Социјалдемократија по једног одборника.

И у Грачаници је Српска прва по освојеним гласовима те је освојила девет одборничких места, затим Савез Косовских Срба шест одборника, СЛС три и „Видовдан” једног одборника.

По резултатима које је ЦИК објавио Ранилуг ће имати скупштину општине са шест одборника „Српске”, пет СНПК, три СЛС и једног одборника листе „За косовско Поморавље”.

У општини Партеш је прва СЛС са шест одборника, следи је „Српска” са пет, а одборничка места су освојиле и Демократска Иницијатива два, Народна Иницијатива такође два одборника, „Српско Пасјане” једног и „ Српска Доња Будрига” једног.

Скупштина општине Клокот ће имати пет одборника СЛС, четири „Српске”, два ДПК и по једног ДСК, Народног Јединства, Заједничке Будућности и листе АБК.

Према резултатима ЦИК у северној Косовској Митровици „Српска” је освојила шест одборника, колико и „СДП – Оливер Ивановић”, а онда следе ДПК са три и ДСК, АБК, БСДАК и СЛС са једним одборником.

На основу коначних резултата за одборнике које је објавио ЦИК, поред одборника које је „Српска” освојила у општинама са српском већином она је и у девет других општина, са већинским албанским становништвом прошла у скупштине и то са по једним у Приштини, Клини, Истоку, Косово Пољу, Липљану, Обилићу, Пећи и Вучитрну, као и два у Каменици.

„Српска” је у девет општина освојила и место градоначелника.

ЦИК није објавио резултате за општину Звечан јер су у тој општини јуче поновљени избори на 3 гласачка места па како је речено, из процедуралних разлога, сачекаће са објављивањем резултата.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Коначни резултати Тачијевих избора

* Обавезна поља