ciganiБЕОГРАД – Сања Шајн, угоститељка и ћерка лидера Ромске партије, ради као аташе за културу и медије у Амбасади Србије у Бечу, сазнаје „Ало!”

Кад си део власти, можеш све! О томе сведочи и чињеница да је Срђан Шајн, лидер Ромске партије и народни посланик изабран на заједничкој листи са владајућим СНС-ом, своју ћерку запослио у Министарству спољних послова! Наиме, Сања Шајн (25) ради као аташе за културу и медије у нашој амбасади у Бечу, сазнаје „Ало!”.

Према информацијама до којих смо дошли, Срђанова ћерка Сања Шајн годинама је живела у Бечу. На друштвеним мрежама пронашли смо још и да је завшила приватни Правни факултет у Новом Саду.

Међутим, Сања пре одласка у Амбасаду Србије у Бечу није имала искуства у дипломатији, већ је у МСП улетела из – угоститељства.

Наиме, према подацима АПР-а, она је до пре четири дана била власница СТЗУР „Цезар”, са седиштем у Београду, чија су делатност ресторани и покретни угоститељски објекти.

Наш извор из МСП-а каже да је скандалозно да је Шајнова ћерка по доласку у амбасаду и даље била власница приватне фирме.

„Она је по доласку за аташеа морала одмах да угаси фирму, јер њој радни однос иде преко МСП-а. Овако испада да је пре подне могла да ради у дипломатији, а по подне да продаје пљескавице. А да не говоримо о томе да се за аташеа постављају људи који, поред факултета, имају искуство, у овом случају у култури и медијима, или да су бар неколико година запослени у МСП-у“, прича наш саговорник и тврди да је Срђан Шајн и од претходне гарнитуре на власти тражио да му запосли ћерку у амбасади у Бечу.

Срђана Шајна питали смо зашто је баш његова ћерка добила место аташеа, а не неки други припадник ромске популације.

„Влада је покренула иницијативу за запошљавање Рома у државној администрацији, тако да је она на основу тога стажирала у МСП-у, конкурисала за ово место и у Бечу је од маја ове године. Она говори пет језика – словачки, српски, немачки, енглески и ромски. Никакве услуге нисам тражио ни од садашње, ни од прошле власти, па ни да ми запосле ћерку.“

Знате ли ви да је на моје инсистирање у Скупштини, а ја сам једини посланик Ромске партије, запослен један Ром правник код заштитника грађана пре него што је Сања добила посао? А покренуо сам иницијативу у Министарству здравља да се запосли 25 Рома, као и да Роми буду запошљавани и у осталим органима државне управе – објашњава Шајн.
Он не зна када је његова ћерка угасила фирму.

„Знам да је ресторан у улици Николе Спасића који је она водила затворила бар пет месеци пре него што је постала аташе, а немам сазнања када је званично угасила фирму“, каже Шајн.

Фирму угасила 26. новембра!

Занимљиво је да је Сања Шајн, према подацима из АПР-а, фирму угасила тек 26. новембра, истог дана када смо МСП-у упутили званичан захтев да нам одговоре на основу којих критеријума и квалификација и на чији је захтев и када именована за аташеа. Уместо конкретног одговора добили смо следеће: „Сања Шајн је запослена као аташе у Амбасади РС у Бечу. Има потребне квалификације и течно говори немачки”.

Позвали смо јуче и Сању у намери да нам каже како се запослила у амбасади и зашто фирму није одјавила раније.

„Врло љубазно од вас што сте звали, али ми имамо инструкције да не можемо да дајемо изјаве. Обратите се Министарству спољних послова“, рекла је кратко.


Извор: А л о

Оставите коментар

Оставите коментар на СНС и даље кадрира по своме – Из кафане у дипломатију

* Обавезна поља